Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

FIBA Europe Cupin jatkolohko saavutti tiistaina puolivälin Kauhajoen osalta, kun joukkue matkasi Israeliin Hapoel Haifan vieraaksi. Edes myöhästynyt lento ja aamuyöllä pelipaikalle saapuminen ei musertanut suomalaisjoukkuetta, vaan vieraat saivat haluamansa terävän alun ottelulle.

– Tiedettiin, että vastustajalla oli kahden jatkoajan ottelu sunnuntaina kotimaansa sarjassa Maccabi Tel Avivia vastaan. Tarkoituksemme oli tänään pitää tempoa yllä. Puolustuspäässä halusimme pakottaa vastustajan hyppyheittoihin ja siinä onnistuimme tänään hyvin, kommentoi Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies Koripalloliiton tiedotteessa.

Kauhajoen pisteykkönen oli Kuany Kuany, joka tilastoi 22 pistettä vain yhdellä ohiheitolla. Etelä-Sudanin maajoukkuemies osui kaaren takaa kuudesti. Daniel Dolenc ja Lee Skinner tilastoi kahdeksan pistettä mieheen.

– Hyökkäyspäässä edun luominen oli tänään fyysistä vastustajaa vastaan haastavaa, mutta saimme kovan heittopelin Kuanylta, joka kannatteli tänään meidät voittoon.

Voiton hakeminen Israelista ei suomalaisille seurajoukkueille ole vuosien saatossa ollut helppoa. Aiemmin tässä on onnistunut Kataja Basket vuonna 2016.

– Tämä oli mahtava voitto suomalaiselle korisjoukkueelle. Vierassaldomme on edelleen puhdas ja siitä pitää olla ylpeä, Koskimies summasi.

Kauhajoki jatkaa FIBA Europe Cupin jatkolohkoa 25. tammikuuta vierasottelulla slovakialaista Patrioti Levicea vastaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote