LeBron Jamesista tuli viime yönä kautta aikain eniten pisteitä NBA:ssa tehnyt pelaaja. Jamesilla on nyt koossa 38 390 pistettä.

James lähti otteluun Oklahoma Cityä vastaan 36 pistettä Kareem Abdul-Jabbarin ennätystä perässä. Ennätys rikkoutui kolmannen neljänneksen lopulla, kun James upotti kahden pisteen heiton sisään. Abdul-Jabbar piti ennätystä hallussaan lähes 39 vuotta.

Samalla kentällä käynnistyivät noin 10 minuutin seremonia, jossa mukana olivat NBA:n komissaari Adam Silver sekä Abdul-Jabbar. Jamesin ennätys saattaa pysyä pitkään, sillä hän on ilmoittanut pelaavansa vielä muutaman vuoden ja aktiivipelaajista lähimpänä on tällä hetkellä 34-vuotias Kevin Durant 26 684 pisteellä.

NBA

@NBA
38,388 POINTS

LeBron James hits the fadeaway jumper to become the NBA’s all-time leading scorer! #ScoringKing

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Lopulta peli pääsi jatkumaan, mutta Jamesin paras puhti oli poissa, sillä hän päättyi 38 pisteeseen. Samalla Oklahoma City nappasi voiton Shai Gilgeous-Alexanderin johdolla.

Muissa otteluissa Nikola Jokic (20/12/16) palasi Denverin kokoonpanoon voittoisasti Minnesotaa vastaan Michael Porterin (30) nauttiessa Jokicin tarjoilusta. Devin Booker teki myös paluun Phoenixin kokoonpanoon ja oli yhdessä Deandre Aytonin (35/15) kanssa johdattamassa Phoenixin voittoon Brooklynistä. Cam Thomas (43) pelasi toisen peräkkäisen vähintään 40 pisteen pelinsä.

Ja Morant (34) oli jälleen Memphisin tehomies Chicago-voitossa ja New York kaatoi niukasti Orlandon.

NBA:n viime yön tulokset:
Orlando-New York 98-102
Brooklyn-Phoenix 112-116
New Orleans-Atlanta 116-107
Memphis-Chicago 104-89
Denver-Minnesota 146-112
Lakers-Oklahoma City 130-133