Luka Doncic kirjautti jälleen 30 pisteen tripla-tuplan viime yönä, mutta sekään ei riittänyt joukkueelle voittoon.

Doncic kirjautti neljännen peräkkäisen vähintään 30 pisteen tripla-tuplansa, kun merkkautti 39 pistettä, 10 levypalloa ja 11 syöttöä. Hänestä tuli samalla NBA-historian kolmas pelaaja, joka on yltänyt vastaavaan temppuun. NBA-ennätykseen hänellä on matkaa enää pelin verran ja sitä pitää hallussaan Russell Westbrook, joka saavutti viisi peräkkäistä 30+ tripla-tuplaa.

Doncicin tripla-tuplat eivät ole kuitenkaan Dallasia juuri auttaneet, sillä joukkue koki viiden tappionsa kuuteen edellisotteluun, kun Indiana jyräsi tasaisella rintamalla voittoon. Pacersilta peräti yhdeksän pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin.

Eurooppalaispelaajat olivat näkyvässä roolissa muutenkin, sillä Houstonin Alperen Sengun tilastoi komeasti 45 pistettä, 16 levypalloa ja viisi riistoa. Hänestä tuli vasta viides pelaaja, joka on yltänyt vastaavaan tilastoriviin NBA-historiassa. Sengunin huippuilta johdatti Houstonin voittoon San Antoniosta. San Antonion supertulokas Victor Wembanyama teki vastustajan heittoaikeet tyhjiksi peräti seitsemän kertaa.

Kevin Durant (35/8) oli Phoenixin sankari, kun Suns kaatoi Denverin jatkoajan jälkeen. Cleveland puolestaan katkaisi Bostonin 11 ottelun voittoputken.

NBA:n viime yön tulokset:
Charlotte-Orlando 89-101
Toronto-New Orleans 98-139
New York-Atlanta 100-116
Miami-Detroit 118-110
Brooklyn-Philadelphia 112-107
Cleveland-Boston 105-104
Houston-San Antonio 114-101
Dallas-Indiana 120-137
Denver-Phoenix 107-117