Tampereen Pyrintö kohtaa Korisliigan runkosarjan päätöskierroksella Helsinki Seagullsin. Ottelu pelataan Pyynikin palloiluhallissa keskiviikkona 15.4. klo 18:30.

Pyrintö (19-20) on varmistanut ennen viimeistä kierrosta kuudennen sijansa sarjataulukossa ja tulee kohtaamaan pudotuspeleissä kolmanneksi sijoittuvan joukkueen, joka on joko Kauhajoen Karhu tai Joensuun Kataja.

– Seagulls on yksi liigan positiivisimmista joukkueista. Enkä nyt lankea siihen ansaan, että puhuisin sarjanousijasta – Seagullseissa on runsaasti liigakokemusta – vaan siitä, miten joukkue pelaa. Joukkue puolustaa aktiivisesti ja älykkäästi. Se painostaa palloa, pelaa avaussyöttöjä yli ja sillä on selkeä joukkuekonsepti avaintilanteiden puolustamiseen. Aktiivisen puolustamisen mahdollistaa se, että minuutit jakaantuvat tasaisesti laajalle rintamalle. Tilastollisesti Seagulls on sarjan 4. paras puolustusjoukkue takanaan mm. kärkijoukkueet Kataja, Kauhajoki ja KTP, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola muistuttaa Pyrinnön sivuilla.

– Seagullsia vastaan korostuu hyökkäyksen laadukas toteutus. Olemme aiemmissa Seagulls-otteluissa heittäneet luvattoman paljon häirittyjä hyppyheittoja tai puskeneet palloa 1-2 tilanteissa väkisin korille. Viime aikoina olemme joukkuepuolustuksen ohella keskittyneet paljon hyökkäyksen toteutuksen harjoitteluun. Pallonliikkeemme on parantunut ja olemme saaneet selkeästi enemmän kosketuksia kaikille pelaajille. Silti edelleen peliimme kuuluu match up-hyökkääminen, jossa haluamme toimittaa pallon hyviin 1-1 -tilanteisiin. Avainsanana on tasapaino, jota kohti olemme hyvää vauhtia menossa.

– Seagulls on myös hyökkäyksessä tasapainoinen ryhmä. Silti puolustuksessa korostuu kahden miehen pysäyttäminen. Deremy Geiger on nopea ja dominoiva pallollinen pelaaja. Hän pystyy luomaan heiton lähinnä itselleen lukuisilla eri tavoilla ja on poikkeuksellisen tarkka heitoissaan omasta kuljetuksesta. Toinen avainpelaaja on Melsahn Basabe, joka on onnistunut värväys suoraan yliopistosta. Mies on todella tehokas viimeistelijä korien läheisyydestä. Hän pystyy kääntymään molemmille käsille, osaa laittaa palloa maahan ja pystyy pussittamaan vähän kauempaakin.

Avainmiesten pysäyttämistä vaikeuttaa se, että Seagulls osaa liikuttaa joukkueena palloa ja rankaisee, mikäli puolustuksen huomio keskittyy liiaksi heihin – ainakin mikäli se tapahtuu konseptin vastaisesti. Meidän tavoitteena on pelata playoffs-tason koripalloa. Viimeinen matsi Kotkassa antoi hyviä viitteitä oikean tason löytymisestä. Nyt olisi tarkoitus pelata myös erinomainen kotimatsi.