Tampereen Pyrintö havittelee edelleen paikkaa Baltian liigasta kaudelle 2013/14. Suomen Koripalloliitto on hakenut jäsenyyttä Baltian liigasta ja tarjonnut paikkaa Pyrinnölle.

– Jäsenyys ja siten Pyrinnön osallistuminen sarjaan on hyväksytty suullisesti. Odotamme edelleen kirjallista vahvistusta, joka pitäisi tulla lähiviikkojen aikana, kommentoi Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja Tom Westerholm Pyrinnön sivuilla.

Baltian liigaan osallistuu 24 joukkuetta Liettuasta, Latviasta, Virosta, Kazakstanista ja Suomesta. Alkulohko pelataan neljänä kuuden joukkueen sarjana loka-tammikuun aikana. Tämä tarkoittaa, että Pyrintö pelaa viidesti kotiyleisönsä edessä ja viisi kertaa joukkue matkaa vieraskentälle. Alustavan suunnitelman mukaisesti lohkojen neljä parasta etenee pudotuspeleihin.

– Kansainväliset ottelut ovat aina hienoja pelejä ja ne antavat aivan erityisellä tavalla intoa kauteen. Ne tarjoavat samaan aikaan haasteen sekä mahdollisuuden ja tuovat tilaisuuden kehittyä yksilö- ja joukkuetasolla. Suomalainen koripallo on mennyt kovaa kyytiä eteenpäin ja on mukava mennä näyttämään meidän osaamista Baltian liigaan, vaikka virallista varmistusta tietysti vielä odotellaan, kommentoi päävalmentaja Pieti Poikola.

Pyrintö tahkoaa siis suurella todennäköisyydellä Korisliigan 44 runkosarjaottelun lisäksi vähintään 10 ottelua Baltian liigan runkosarjassa. Tavoitteet ovat korkealla molempien liigojen osalta.

– Molemmissa sarjoissa lähdemme 110% lasissa voittamaan jokaista ottelua. Korisliigassa en näe mitään muuta tavoitetta kuin Suomen mestaruus. Haluan kuitenkin, että pystymme harjoittelemaan tarpeeksi laadukkaasti ja pelaajat kehittyvät kauden aikana. Suomen mestaruuden lisäksi tavoitteena on, että jokainen meidän pelaajista on parempi pelaaja kuin kauden alkaessa lokakuussa, Poikola linjaa.

– Jotta pystymme tuomaan mestaruuden takaisin Tampereelle, meidän täytyy olla erittäin hyvin roolitettu ja sarjan parhaiten puolustava joukkue. Meillä tulee olemaan hyvä määrä pelaajia ja penkkimme tulee olemaan tarpeeksi syvä, jotta intensiteettimme pysyy parhaalla mahdollisella tasolla. Meillä on huippulahjakkuuksia takakentällä ja iso rooli menestykseen onkin, että nämä pelaajat pystyvät pelaamaan isoja minuutteja ja pitämään intensiteetin korkealla. Vahvistuksista Akeem (Wright) on enemmän iso laituri ja kolmannella vahvistuksella tulee olla sen verran kokoa, että voimme pelata kotimaisella takakentällä. Lähtökohtana on, että Pete (Heinonen) ja Antti (Nikkilä) ovat meillä isoina pelaajina. Nikkilän kanssa olemme pitkällä neuvotteluissa ja olen toiveikas, että hänen kanssaan pääsemme pian jatkosopimukseen, analysoi Poikola.

Pyrinnöllä on kaudesta 2013/14 pelaajasopimukset Antero Lehdon, Damon Williamsin, Petri Heinosen, Akeem Wrightin, Alex Vaenerbergin, Topias Palmin, Osku Heinosen, Ville Pekkolan ja Michael Myllyniemen kanssa.