Suomen koripallomaajoukkue kohtaa Liettuan Vilnassa järjestettävässä neljän maan turnauksessa isäntämaan lisäksi Venäjän ja Tshekin. Ottelut pelataan 21.-23.8.

Koripalloliiton infopaketissa Liettuaa kuvaillaan ”modernin koripallon esikuvaksi”. Suomen päävalmentajalle Henrik Dettmanille turnauksen avausottelu tuo taas lisää informaatiota.

– Liettuaa vastaan meidän on ainakin juostava. Se pelaa liikkuvaa ja aktiivista korista. Maa on ollut meille hyvä mittari ja nyt näemme ainakin sen, olemmeko päässeet yhtään lähemmäs sen tasoa.

Suomi ja Liettua ovat kohdanneet maaottelutasolla 12 kertaa. Liettua on voittanut yhdeksän kertaa Suomen kolmea vastaan. Edellinen kohtaaminen kolme vuotta sitten päättyi Liettuan 91-59-voittoon.

– Pari vuotta sitten tuli Liettuassa niin pahasti pataan. Katsotaan miten nyt pärjätään, Gerald Lee Jr totesi maanantain harjoitusten jälkeen.

– Liettuan turnaus on kovatasoinen. Vastassa on todella kovia joukkueita ja meidän pitää olla parhaimmillamme. Kisoissa vastus kovenee sitten entisestään, Lee arvioi.

”Ei voisi toivoa parempaa harjoitusturnausta”

Kimmo Muurinen toipui maanantain harjoitusten ajan ”lievästä yläraajavammasta” mutta lienee mukana kun munkki Liettuassa nousee ilmaan.

– Pääsemme pelaamaan kovia matseja. Vastustajat ovat yhtä hyviä kuin mitä kisoissa tulee. Ei voisi toivoa parempaa harjoitusturnausta.

Vilnan turnauksen pelitahti on kova: ottelu per päivä.

– Siinä mitataan taas joukkueen kuntoa. Miten jätkät jaksaa vetää ja kuinka laajalla rintamalla voidaan kierrättää pelaajia ja silti säilyttää taso, Muurinen miettii.

Ensimmäinen ottelu pelataan Liettuaa vastaan. Susijengi on kesällä kohdannut jo Ranskan ja Ison-Britannian.

– Lähdemme testaamaan omaa pelisysteemiämme kovaa maata vastaan. Toivottavasti pystymme entisestään parantamaan. Liettua on taas astetta kovempi joukkue kuin mitä olemme kesällä aiemmin kohdanneet, Muurinen sanoo.

Suomen avausottelua Liettuaa vastaan voi seurata livenä internetissä osoitteessa www.sportotv.lt Suora lähetys käynnistyy kello 19.20.