Susijengi otti Liettuan turnauksen toisessa ottelussa voiton Tshekistä 98-89 (56-46). Vauhdikkaan ottelun kulmakivenä oli Suomen vahva heittopeli.

Susijengi näytti ratkaisseen ottelun jo heti ensimmäisellä neljänneksellä karaten huilille 31-16-johdossa. Samuel Haanpää tuli vahvasti otteluun viimeistellen heti nopeassa tahdissa viisi pistettä ja myös Hanno Möttölän kone oli lämpöisenä heti pelin alusta lähtien.

Toisella neljänneksellä Tshekki tuli vahvasti peliin ja tuli takaisin peliin. Pahimmillaan vastustaja pääsi jo kahden pisteen päähän, mutta lopussa Petteri Koposen johdolla Susijengi terästäytyi ja tauolle mentiin Suomen kymmenen pisteen johdossa.

Kolmas neljännes oli erittäin vauhdista peliä jossa kummallakin joukkueella oli omat jaksonsa. Tshekki taisteli NBA-miehensä Jan Veselyn ja Jiri Welschin johdolla tiukasti mukana eikä päästänyt Suomea karkuun.

Päätösneljänneksellä peli jatkui samaa tahtia, mutta lopussa Teemu Rannikko ja Hanno Möttölä osoittivat kokemuksen tärkeyden ja Haanpää ja Koponen jatkoivat vahvoja otteitaan ja päätössummerin soidessa taululla komeilivat Suomen 98-89-voittolukemat.

Suomen paras pistemies oli Petteri Koponen (23) ja Hanno Möttölä (17) sekä Samuel Haanpää (16) säestivät hyvin kapellimestaria.

Suomen ottelut jatkuvat perjantaina, kun vastaan asettuu Venäjä. Ottelu alkaa kello 16.50.