Slovenian EM-lopputurnaukseen on aikaa enää kaksi päivää. Sasu Salin on elänyt Sloveniassa ja Ljubljanan kaupungissa kolmisen vuotta. Koripalloammattilaisen arki on sen verran hektistä, että pelaajalta itseltäänkin on vielä suuri osa Sloveniaa näkemättä ja kokematta. Hän osaa kuitenkin antaa muutaman neuvon vieraileville faneille.

Nähtävyydet

Slovenia on pienehkö maa, mutta se tarjoaa matkalaiselle monenlaista nähtävää. Sasu Salinin ”must see” kohteet ovat seuraavat:

– Ensimmäiseksi tulee mieleen Postojnan tippukiviluolat, jossa voi käydä eksymässä. Ljubljanan kaupunki on todella hieno vanha kaupunki. Muutama baarikin sieltä löytyy niille ketkä etsii yökivaa. Koperin rannoilla voi varmasti vielä päästä kesätunnelmaan näin syyskuussakin. Muusta en sitten oikein tiedä, en ole käynyt missään – no kaunista luontoa, Salin lisää naurahtaen SuomiKoris-sivustolle.

Kisafiilis

– Slovenia on korishullu maa ja nyt kun kisat järjestetään siellä, niin fanitkin varmasti heräävät. Toukokuussa jo kun lähdin sieltä, niin oli lentokenttä ja kaupunkia koristeltu kisoja varten, kisabiisit tehty ynnä muuta. Oma kotihalli Ljubljanassa on loistava paikka pelata ja siellä on mahtava tunnelma. Täyden tuvan edessä ollaan kaadettu Euroopan ykkösjoukkueitakin siellä. Sitten kun jatkoon päästään, niin pelataan siellä.

Kim Sandén