Ennakkosuosikkina Euroliigan karsintoihin lähtenyt BC Himki joutui Belgian mestarin Oostenden yllättämäksi pistein 79–90 (40–39). Petteri Koponen upotti 16 pistettä, muttei kyennyt hyvistä otteistaan huolimatta pelaamaan joukkuettaan Euroliigaan. Tappion myötä Himki jatkaa pelejään EuroCupissa ja on mm. tarjolla Loimaan Bisonsin alkulohkovastustajaksi.

Himki pelasi kuin käsijarru päällä ottelun avauspuoliskolla ja pysytteli johdossa lähinnä hurjaan iskuun äityneen Paul Davisin (32/7) koreilla. Vastaavasti taistelutahtoa uhkunut Oostende toi kaikkensa kentälle ja osoitti pelaavansa tasaväkisesti voitosta ennakkosuosikkia vastaan.

Avauspuoliskolla Koponen pelasi minuuttinsa pallottomana takamiehenä samalla, kun Marko Popovic ja Mike Green jakoivat minuutit pelinrakentajan tontilla. Kolmannella jaksolla Koponen sai avaimet käteensä ja johdatti pelinrakentajan ominaisuudessa Himkin kuuden pisteen takaa pisteen johtoon.

Päätösneljänneksen alussa Koponen sai kuitenkin seurata vaihtopenkiltä, kuinka Oostende käänsi pisteen tappioaseman viiden pisteen johdokseen, eikä Himki kyennyt enää lopussa nousemaan voittoon.

Koponen säkitti 25 minuutissa 16 pistettä kelpo prosentein sekä keräsi levypallon, riiston ja syötön. Himkin ottelut jatkuvat Itä-Euroopan VTB-liigassa, Venäjän PBL-liigassa sekä Euroopan kakkosliiga Eurocupissa.

Suomalaisittain Himkin tilanne on mielenkiintoinen sikäli, että Koposen joukkue on nyt tarjolla samaan Eurocupin alkulohkoon kaksi viimeisintä Suomen mestaruutta voittaneen loimaalaisen Bisonsin kanssa. Bisons pelaa Eurocupin kotiottelunsa Helsingin Jäähallissa. Eurocupin alkulohkot arvotaan maantieteellisin perustein.

Eurocupissa on Bisonsin ja Himkin lisäksi muutakin suomalaisväriä Sasu Salinin Union Olimpijan ja Gerald Lee juniorin CSU Asesoft Ploiestin muodossa.

Edellisen kerran Eurocupia pelatessaan Himki voitti koko sarjan mestaruuden kaudella 2011/12.