Joensuun Kataja kohtaa tiistaina toisessa EuroChallengen ottelussaan Ville Tuomisen valmentaman Bakken Bearsin.

Kataja aloitti EuroChallengen hienosti voittamalla kotonaan ranskalaisen huippuseura Choletin. Katajan päävalmentaja Jukka Toijala myöntää voiton nostaneen joukkueen tunnelmaa, mutta tähdentää vieraspelivalmiutta.

– Totta kai se nosti itseluottamusta. Viime vuodesta oppineena vieraspelit olivat meille haasteellisia ja lähdemme nöyränä peliin. Meidän pitää oppia pelaamaan hyvin myös vieraissa, Toijala tähdentää SuomiKorikselle.

Toijalan vastapuolen kollegana toimii viime kaudella Pyrintöä valmentanut suomalaisvalmentaja Ville Tuominen. Tuominen varmasti tuntee hyvin Katajan metkut, mutta Toijala ei ole tilanteesta huolissaan.

– Koen upeana ja positiivisena, että suomalaisia valmentajia on ulkomailla. Bakken pelaa hyvin eri tavalla kuin mitä Pyrintö pelasi viime kaudella. He pelaavat erittäin aktiivista peliä, kun Pyrintö oli viime kaudella aika passiivinen. Varmaa on, että suomalainen voittaa pelin ja se on hienoa, Toijala heittää.

Toijala on tutustunut tulevaan vastukseen tarkasti ja tietää avaimet voittoon.

– Meidän täytyy olla huolellisia hyökkäyspäässä ja pidettävä huolta pallosta. Puolustuksessa on avain miten pystymme häiritsemään ja pysäyttämään heidän pelinsä. Heillä on hyviä heittäjiä erityisesti takakentällä, Toijala valottaa.

Salttu Forsström