Petteri Koposen Himki jatkoi voittojen tiellä VTB-liigassa. Samuel Haanpää johdatti joukkueensa voittoon. Sasu Salin ja Shawn Huff sen sijaan kokivat tappiot omissa otteluissaa.

Petteri Koposen BC Himki vei neljännen jakson 11–22 Tsmoki Minskin vieraana Valko-Venäjällä ja venytti VTB-liigan voittoputkensa kuuden pelin mittaiseksi.

Minsk sinnitteli tasapisteissä Himkin kanssa neljännen jakson alkuun tilanteeseen 51–51-asti, kunnes Sergei Monian kolmosen vapauttamat venäläiset veivät päätösjakson ensi minuutit 14-2 ja karkasivat 73-62-voittoon.

Neljännen jakson karkuvaiheessa Himkin pelinrakennuksesta vastannut Petteri Koponen pussitti vieraille 10 pistettä ja jakoi kaksi syöttöä.

BC Himki on voittanut sekä VTB-liigassa että Eurocupissa kuusi perättäistä ottelua.

Samuel Haanpään Leyma Coruña vahvisti asemiaan Espanjan kakkosliigan (Adecco Oro) jaetulla kärkisijalla kukistamalla legendaarisen FC Barcelonan farmijoukkueen 72-66.

Coruña teki pesäeron kotijoukkueeseen jo kolmannella jaksolla, jonka päätteeksi vierasjohto oli paisunut 16 pisteeseen. Vieraiden iskunyrkkiin kuului kauden piste-ennätyksensä kietaissut Samuel Haanpää, joka paukutti 17 pistettä hyvin prosentein (kakkoset 3/4, kolmoset 3/5, vapaaheitot 2/2) ja nappasi kaski levypalloa.

Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners jatkaa nousukiitoaan Saksan Bundesliigassa. Joukkue nosti voittoprosenttinsa tällä kaudella ensi kertaa yli 50%:n päihittämällä Hagenin 82-79 (45-34).

Shawn Huffin Ludwigsburgille kirjattiin vastaavasti tappio Trierille kotikentällään pistein 77–81 (46–38). Ludwigsburgin turmioksi koitui neljäs jakso, jonka Trier vei 8-17 Laurynas Samenasin vastatessa 25 pisteestä. Shawn Huff upotti kymmenessä minuutissa kuusi pistettä.

Yhdentoista pelatun kierroksen jälkeen Frankfurt on voittanut kuusi ja Ludwigsburg viisi ottelua.

Jättiaskeleen kohti Eurocupin 32 parhaan kastia aiemmin viikolla ottanut Sasu Salinin Union Olimpija joutui taipumaan Adrianmeren liigan viikonloppukierroksella liigakakkonen Partizan Belgradille pistein 52-63.

Olimpija sinnitteli kolmannen jakson loppuun asti Partizanin kintereillä, mutta jäi lopulta aseettomaksi Bojan Bogdanovicin (21/7/6 syöttöä) johtaman serbialaisjoukkueen puristuksessa. Olimpijan pelitilanneheitoista upposi vain 33%.

Eurocupin viikon 7 MVP:ksi valittu Salin pelasi Belgradissa 31 minuuttia kuuden pisteen, neljän levypallon ja kolmen syötön saldolla. Olimpija jatkaa Adrianmeren liigan hännillä kahdella voitollaan tasapisteissä Sirokin kanssa.