FIBA Europen Vuoden pelaaja –ehdokkaaksi perjantaina nimetyn Petteri Koposen ja hänen venäläisjoukkueensa Himkin voittosaldo säilyi puhtaana VTB-liigassa. Sen sijaan Romaniassa Gerald Lee juniorin voittoputki tuli päätökseen kärkikamppailussa ja Samuel Haanpää koki kirvelevän tappion Espanjassa.

Himki otti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa, kun kazakstanilainen Astana kaatui Moskovassa tuloksella 96-75.

Himki otti pelin haltuunsa heti, kun Petteri Koponen pääsi kentälle reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Koposen kolmonen mahtui Himkin 9-0-rykäisyyn, jolla moskovalaisisännät nappasivat 21-16-johdon.

Lopullisesti Himki karkasi Astanalta päätösneljänneksellä voitettuaan sen 31-16.

Astana-pelin vuoksi Suomen tasavallan presidentin itsenäisyyspäiväjuhlat väliin jättänyt Koponen pelasi ottelussa reilut 17 minuuttia. Suomalaistähti teki yhdeksän pistettä, haki neljä levypalloa ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä. Koposen plusmiinus-tilasto näytti pelin päätteeksi 19 pluspistettä.

Himki ei ole hävinnyt VTB-liigassa tällä kaudella vielä kertaakaan, vaan on voittanut kaikki seitsemän peliään. Lisäksi joukkueella on Eurocupissa meneillään kuuden ottelun mittainen voittoputki.

Romanian liigassa Susijengi-sentteri Gerald Lee Juniorin tähdittämän Ploiestin yhdeksän ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki sai tylyn päätöksen, kun CSU Sibiu voitti sarjan kärkikamppailun numeroin 92-69.

Tappio oli Ploiestille vasta liigakauden toinen Romaniassa.

Lee urakoi ottelussa reilut puoli tuntia ja oli Ploiestin paras korintekijä 15 pisteellään. Lisäksi 208-senttinen suomalainen vei nimiinsä viisi levypalloa ja riisti kerran.

Samuel Haanpään edustama Coruña joutui poistumaan kentältä karvas kotitappio niskassaan Espanjan kakkosliigassa. Planasa Navarra kävi hakemassa vieraspisteet 66-65-voitollaan.

Haanpää kokosi kahden pisteen ja neljän levypallon saldon pelattuaan ottelussa reilut 24 minuuttia.

Coruña on sarjassa neljäntenä 7-3-voittosuhteellaan.