Shawn Huffin onnistunut kolmen pisteen heitto 51 sekuntia ennen loppua siivitti Ludwigsburgin kauden kahdeksanteen voittoonsa Saksan Bundesliigan neljännellä sijalla majailleen Artland Dragonsin kotikentällä. Joonas Cavén oli myös isossa roolissa joukkueensa voitossa ja Sasu Salinin Olimpija aloitti kauden tappiolla.

Huff keräsi 14 pistettä vuoden 2014 ensimmäisessä ottelussaan. Ludwigsburgin tehomiehistöön kuulunut Huff oli mies paikallaan Artland Dragons -vierasottelun kiihkeillä viime minuuteilla.

Huff nosti Michael Stocktonin syötöstä vieraat 69-67-lukemiin neljä minuuttia ennen ottelun loppua sekä pussitti pelin ratkaisseen kolmosen naruihin vaivaiset 51 sekuntia ennen loppua varmistaen Ludwigsburgille 81-76-johdon. Vaikka Ludwigsburg tuhri lopussa vapaaheittojaan, joukkue saalisti kauden kahdeksannen voittonsa pistein 82-76 (44–44).

Huffille kirjattiin ottelussa 23 minuuttia peliaikaa, ja Susijengi-laituri viimeisteli mukavasti 14 pistettä ja viisi levypalloa.

Salinin Union Olimpija Ljubljana näytti kartuttavan voittotiliään Adrianmeren liigan vuoden 2014 avauskierroksella, kun Olimpija kuittasi pelin toisen neljänneksen nimiinsä pistein 10–33 ja lähti tauolle 13 pisteen johtoasemassa.

Jerel Blassingamen (26/3/9 syöttöä), Dario Saricin (22/12/4 riistoa) ja Marin Rozicin (21/7) johtama Cibona maksoi kuitenkin potut pottuina kolmannella jaksolla, joka päättyi kroatialaisten hyväksi 31-10. Cibona nappasi voiton lukemin 83–71 (31–44).

Salin kääri joukkueelleen 26 minuutissa kuusi pistettä, kuusi levypalloa ja kolme syöttöä. Olimpija on nyt voittanut 15 ottelustaan viisi.

Cavén puki lauantaina illalla päälleen FIATC Joventut Badalonan farmijoukkue CB Prat Joventutin peliasun Espanjan Adecco Plata –liigan vierasottelussa Fuenlabradaa vastaan.

Avauspuoliskolla kolmeen pisteeseen puolustettu Cavén kannatteli joukkuettaan kolmannella jaksolla, jonka kuluessa tamperelaislähtöinen laituri sivalteli jopa 10 pistettä. Neljännellä jaksolla CB Prat karkasi nopeasti 60-56-lukemista 67-56-johtoon pedaten 74-62 (36–35)-voittoaan.

Cavén kietoi voittajille 16 pistettä ja viisi levypalloa. CB Prat on voittanut kymmenen ja hävinnyt kolme ottelua sekä jatkaa Adecco Platan jaetulla kärkisijalla.