Tampereen Pyrintö otti puolivälieräsarjassa Namika Lahtea vastaan 1-0 johtoaseman 83-59 (35-30) kotivoitolla. Tamperelaisten leirissä oltiin voitosta luonnollisesti tyytyväisiä.

Päävalmentaja Pieti Poikola nosti jälleen penkkipelaajansa isoon rooliin.

– Oli kivaa pelata taas pudotuspeleissä. 64 peliä tahkottuamme olemme saavuttaneet aseman, että pääsemme vähän nautiskelemaan. Meille se tarkoittaa sitä, että pelataan vielä vähän paremmalla intensiteetillä. Tämä oli tyypillinen pudotuspeliottelu. Kumpikaan joukkue ei hyökännyt erityisen hyvin. Ensimmäinen peli on aina vähän tunnustelua. Saamme onneksi aloittaa sarjat kotona. Toinen peli on aina vaikein. Nyt on onneksi aikaa vähän katsoa videolta, mitä pitää parantaa.

– Saimme penkiltä tänään hyvin energiaa. Sillä voitimme runkosarjan ja sillä voitamme mestaruuden, jos voitamme. Hyvän penkin ansiosta avainpelaajat pystyvät huilaamaan. Vaikkei penkiltä tulisikaan niin paljoa pisteitä, puolustuksen intensiteetti yleensä nousee. Meillä on erittäin puolustusmielisiä, nöyriä ja joukkueelle pelaavia penkkimiehiä. Lisäksi he ovat tällä kaudella kehittäneet myös hyökkäyspelaamistaan. Ketään vaihtopelaajistamme ei voi jättää vartioimatta.

Tämä on hyvä sarja. Kaksi joukkuetta, jotka tietävät mitä haluavat, kilpailee siitä, kumpi tekee asiansa paremmin, Poikola pohti Pyrinnön sivuilla.

Pyrinnön paras pistemies Kelvin Lewis kiitteli joukkueensa puolustuspelaamista.

– Meillä on pitkä kausi takana. Tänään saimme kuitenkin puolustuksen intensiteettiä parannettua. Ensimmäinen peli on todella tärkeä ja oli hyvä, että pystyimme näyttämään mihin pystymme. Runkosarjassa teimme kovasti töitä, mutta nostimme tasoamme. Olimme valmiita pelaamaan tänään. Sain hyviä heittoja, kun joukkuekaverit liikuttivat palloa hyvin, Lewis totesi.