Bisons kärsi jo toisen niukan kotitappion VTB-liigassa lyhyen ajan sisään. Tällä kertaa voiton Suomesta haki tshekkiläinen Nymburk kahdeksan pisteen erolla.

Ottelu ratkesi vasta lopussa, kun Nymburk oli terävämpi ja käytti tilaisuutensa hyväkseen.

– Haluan antaa kunniaa Bisonsille. Kun tietää heidän rajoituksensa, esimerkiksi koon, he pelasivat hyvin. Valmennusjohto Greg Gibsonin johdolla tekee hyvää työtä hyödyntäessään joukkueensa vahvuuksia, Nymburkin päävalmentaja Kestutis Kemzura kohteliaasti kehui kotijoukkuetta Bisonsin sivuilla.

Vierasjoukkue oli Loimaalla jopa parempi, mitä päävalmentaja Kemzura oletti.

– Olimme onnekkaita kolmosviivan takana. En odottanut noin hyvää tarkkuutta (52 %, 11/21). Christian Burns pelasi todella ison pelin.

Huolimatta kehuista, moitittavaakin löytyi.

– Emme puolustaneet loistavasti, mutta tarpeeksi hyvin voiton saavuttamiseksi.

Aaron Johnson tiivisti ottelun ratkaisun seuraavasti.

– Nymburk pysäytti hyökkäyspäämme liikkeen kolmannella ja neljännellä neljänneksellä.

Myös Greg Gibson allekirjoitti tämän.

– Toisella puoliskolla tapahtui stagnaatio. Jos pallo liimautuu yhden pelaajan käsiin, olemme vaikeuksissa. Mutta kaikki kunnia vastustajallemme. Kun Nymburkin täytyi saada stoppeja ja ottaa ratkaisuja, se teki niin. Tämä oli Christian Burnsin ensimmäinen VTB-peli ja toinen peli Nymburkissa. Olen saanut seurata hänen kehitystään jo pidempään, todella hieno pelaaja.

Uusi Biisoni Anthony Hilliard sai tulikasteensa illan ottelussa. Liiaksi peliaikaa miehelle ei kertynyt ymmärrettävistä syistä (5 min, 22 s.). Hän saapui Suomeen vasta lauantaina ja pelikonseptin kanssa on vielä opeteltavaa.

– Olen innoissani Anthonysta. Kunhan hän pääsee sisään pelisysteemiimme, hänestä on meille iso apu, Gibson jutteli.