Korisliigassa pelaava Kouvot on tehnyt loppukautta koskevan lainasopimuksen Iso-Britannian maajoukkuetakamies Devon van Oostrumin kanssa. 21-vuotias, 193-senttinen van Oostrum siirtyy Kouvot-paitaan Espanjan pääsarjassa ja Euroliigassa pelaavan Saski Baskonian vahvuudesta.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen pitää jo korkealla tasolla pelannutta huippulupausta vauhdikkaana ja taitavana pelaajana.

– Devon itse ja seuransa katsoivat, että Kouvot ja Korisliiga on hyvä paikka kehittyä edelleen. Tässä sarjassa on riittävästi kyllin tasokkaita vastustajia, Lehtonen sanoo Kouvojen sivuilla viitaten suomalaisiin eurosarjoja pelaaviin joukkueisiin.

Van Oostrum tuo Lehtoselle kosolti lisäoptioita joukkueen takakentälle, etenkin kun Kouvot toistaiseksi jatkaa neljän ulkomaalaisen voimin.

– Meidän hyökkäyksessämme pelataan käytännössä kahdella pointilla, eli ykkös- ja kakkospaikkojen roolit ovat täysin samat. Valmentajana minua esimerkiksi ehdottomasti kiinnostaa nähdä, miltä pelimme näyttäisi, kun vitospaikalla pelaisivat Ville Kaunisto ja Daniel Dolenc, Lehtonen maalailee ja korostaa, että van Oostrumin hankkimisen taustalla oli Kouvot-organisaation halu vahvistaa joukkuetta sekä tyytymättömyys vieraspelaamiseen.