Kataja juhli historiansa ensimmäistä Suomen mestaruuttaan tiistaina, kun se voitti ratkaisevassa viidennessä finaalissa Bisonsin. Päävalmentaja Pekka Salminen nosti mestaruuden takeiksi esille taustat sekä pelaajat.

Katajan taustoilla on pitkään tehty hyvää työtä, joka vihdoin sai ansaitsemansa palkinnon mestaruuden muodossa.

– Ei tämä ole tämä joukkue. Nämä taustat täällä, ja on hienoa nähdä, että tämä todella merkitsee ihmisille. En uskoisi, että näkisin näin kovia ja karskeja jätkiä täällä kyynel silmäkulmassa. Todella arvostan näitä jätkiä ja mitä tämä on merkinnyt, Salminen aloitti ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Sitten tässä on toinen ryhmä, mikä on tätä tehnyt, eli meidän kokenut ryhmä (Robert) Arnold, (Teemu) Rannikko, (Petri) Virtanen ja (Ken) Horton. Sitten siinä on meidän staffi ja meidän tuntemattomammat rookie-pelaajat. Tämä on tehty yhteistyöllä. Yhdessä olemme tehneet tämän ja yhdessä olemme uskoneet tähän, Salminen jatkoi.

Katajan kausi oli kokonaisuudessaan melkoinen tuhkimotarina. Kovinkaan moni ei odottanut joukkueelta ihmeitä eikä sitä kauden ennakkoarvioissa rankattu korkealla. Joukkueesta oli lähtenyt runsaasti nimimiehiä ja korvaajiksi oli tullut Tommi Huolilan ja Marius van Andringan kaltaisia tuntemattomampia ja pienempään rooliin jääneitä pelaajia. Pelaajat kasvoivat kauden aikana kuitenkin mestaruussaappaisiin.

– Tässä on mielettömiä tarinoita. Tommi Huolila pelasi loistavaa kautta, loukkasi polvensa, tuli takaisin eikä päässyt juuri ollenkaan pelaamaan ja yhtäkkiä pelaa tällaisia pelejä. Jesse Niemi, joka oli loistava pelaaja kaksi vuotta sitten, mutta viime vuonna akillesjänne poikki ja oikeastaan koko kauden pelaamatta. Kesti todella kauan, että hän pääsi kuntoon. Marius van Andringa…tällaisia tarinoita kirjoitetaan. Petri Virtanen, ikuinen kakkonen. Missä Petri Virtanen ikuinen kakkonen oli tänään, kun hän pani sen yhden kolmosen sisään, joka oli kulminaatiopiste tähän otteluun, Salminen hehkutti.

– Tämä on tehty yhteistyöllä. Olemme tehneet hommia kimpassa ja hyväksyneet sen, että nämä nuoret tekevät virheitä. Sen kanssa on vain elettävä. Jos ei mitään yritä, niin ei se myöskään kehitä. Tietenkin meillä on myös valtakunnan kaksi pelaajaa tässä joukkueessa ja sekin varmasti auttaa ja siitä näille herroille kiitos.

Salminen tuli täksi kaudeksi Katajan peräsimeen ja johdatti seuran pitkään odotettuun mestaruuteen. Hän jakaa mestaruudesta kunnian kuitenkin muille.

– Tämähän on vuosisadan paras vuosi minulla. En joutunut tekemään mitään ja olen Suomen mestari päävalmentajana – hieman liioitellen sanottuna. Tuomas (apuvalmentaja Oja) hoiti 90 prosenttia asioista ja Rannikko 10. Sitten vähän Arnold ja Virtanen siihen väliin ja minä täällä patsastelen.

– Kuten sanottua, niin yhteistyö on ollut se juttu. Olemme antaneet meidän parhaille pelaajille mahdollisuuden olla hyviä. Annamme heille vapauksia ja annamme meidän roolipelaajille selkeät roolit ja tässä on tulos sitten. Sitten tietenkin vaaditaan sankarillisia tekoja, kuten Tommi Huolila tänään. Ihan uskomatonta. Kukaan ei olisi tähän uskonut, en edes minä. Ehkä hänen isänsä, Salminen heitti.

Salminen jättää paikkansa Katajan valmentajana ja siirtyy jatkossa valmentamaan naisten maajoukkuetta miesten maajoukkueen apuvalmentajan tehtävien lisäksi. Salminen pistikin vähän painetta tulevan Kataja-valmentajan niskaan.

– Haluaisin sanoa tietysti seuraavalle valmentajalle, että sulla on pienet paineet, kun Salminen teki tämän, niin mites sitten käy, hän totesi naureskellen.