Alex Murphy hirmuvireessä – haastajamaajoukkue kaatoi Taiwanin

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen haastajamaajoukkue pelaa sijoista 9.-16. Gwangjun universiadeissa, kun Suomi voitti alkulohkonsa viimeisessä ottelussa Taiwanin 86-62 (42-32). Suomen ylivoimainen ykköspelaaja oli Alex Murphy, joka laadukkaan puolustuksensa lisäksi keräsi tupla-tuplan 30 pistettä ja 13 levypalloa.

Suomi aloitti terävästi ja sai Taiwanin pois omasta rytmistään aggressiivisen puolustuksen kautta. Taiwanilaiset pysyivät pitkään iskuetäisyydellä noin kymmenen pisteen päässä, mutta päätösneljänneksellä Suomi teki tarvittavan ja pisti hatun naulaan, kun viimeinen kymppi kirjattiin suomalaisille 23-13.

– Taiwan oli hyvin samanlainen joukkue kuin Japani. Apuvalmentaja Mikko Larkas kommentoi hyvin, että on harvoin ollut tämmöisissä peleissä, että hengästyy pelkästään penkillä valmentaessa, kun katsoo poikien pelaamista. Taito ei ole viimeiseen asti hiottu, mutta kauhealla vauhdilla mennään, päävalmentaja Ari Tammivaara kommentoi koripalloliiton tiedotteessa.

Kentän selkeästi paras pelaaja oli Murphy, jolle ei löytynyt pysäyttäjää. Hänen lisäkseen Carl Lindbom pelasi loistavan ottelun tekemällä 20 pistettä ja hakemalla 7 levypalloa. Penkiltä tullut Alex Vaenerberg (10/5) esiintyi myös edukseen.

Suomi pelaa nyt sijoista 9.16. ja lauantaina 11.7. vastustajaksi tulee joko Serbia tai Brasilia. Tammivaaran mukaan voitto on toivottava, koska juuri sijoista 9.-12. taisteleminen ollut joukkueen tavoitteena.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.