KTP-Basketin viimeisin kiinnitys, Lamb Autrey tuo perheensä mukanaan ja on jo varautunut Suomen kylmään ilmastoon. Autrey kertoo omaavansa useita vahvuuksia, joista hän painottaa eniten hulppeaa syliväliään.

Autreyn perhe, vaimo Jocelyn, poika Zaiden ja huhtikuussa syntynyt tytär Zainyah matkustavat Lambin mukana Kotkaan. Perhe on huolestunut lähinnä kylmästä säästä, kotiseuduilla kun lämpötilat hipovat 20 astetta talvellakin.

– Ensinnäkin, haluan kiittää Jumalaa mahdollisuudesta jatkaa uraani Suomessa. En tiedä paljon Suomesta, mutta muutama ystäväni on pelannut siellä ja heillä on ollut vain hyvää sanottavaa. Tiedän, että siellä on kylmä. Olen kotoisin Texasista, jossa on lämmin vuoden ympäri, joten minun täytyy valmistautua. Perheeni muuttaa mukanani Suomeen ja olen siitä todella innoissani. Olen onnellinen, että saamme jakaa kokemuksen perheenä. Olen aina unelmoinut tällaisesta, Autrey hehkuttaa KTP:n sivuilla.

– Pelaamisesta KTP:ssä olen enemmän kuin innoissani. Viime viikot ovat olleet yhtä vuoristorataa, mutta Jumala antoi minulle mahdollisuuden tulla osaksi KTP:n hienoa organisaatiota. Allekirjoitettuani sopimuksen sain viestejä kotkalaisilta, joissa minut toivotetaan tervetulleeksi ja onnitellaan sopimuksesta. Pelkästään se kertoo minulle millainen perhe tulemme kaikki olemaan siellä. Odotan innolla kaikkien KTP:läisten näkemistä ja meillä tulee varmasti olemaan hieno kausi yhdessä.

Autrey luettelee pyydettäessä pitkän listan vahvuuksiaan. Pituus tuo eittämättä monessa tilanteessa etua takamiehelle, mutta vielä enemmän mies itse arvostaa ”siipiväliään”.

– Pelaajana olen helppo valmennettava. Yritän jatkuvasti tulla paremmaksi pelaajaksi kentällä ja sen ulkopuolella. Vahva suhde valmentajan ja pelaajien kanssa on todella tärkeää hyvän tuloksen saavuttamiseksi. Olen luonteeltani johtaja. Pystyn pelaamaan takamiehenä tai laidassa. Olen todella epäitsekäs pelaaja ja tykkään, kun saan joukkuekaverini peliin mukaan. Mutta samaan aikaan pystyn myös ratkaisemaan monilla eri tavoin. Koska olen 6’4” (193 cm, Eurobasketin mukaan 6’3”, eli 190 cm) pitkä ja painan 200 paunaa (noin 91 kg), pystyn viemään lyhyempiä puolustajia korin alle ja postata. Se on mielestäni iso etu pelatessani pelintekijänä. Urheilullisuuteni ansiosta pääsen myös korkealle korille mentäessä. Se auttaa viimeistelyssä ja levypalloissa, joita merkkautin tilastoihin viime kaudella keskimäärin 7,5 kappaletta.

– Tärkeimpänä on kuitenkin seitsemän jalan (213 cm) sylivälini, mikä mahdollistaa puolustamisen monilla pelipaikoilla. Se on mielestäni tärkeä asia, koska puolustuksella pelit voitetaan. Ulottuvuuteni tuo riistoja, katkoja ja torjuntoja. Uskon, että tuon joukkueeseen paljon eri juttuja ja kehityn yhdessä valmentajien ja muiden pelaajien kanssa. Olen siunattu ja valmiina aloittamaan kauden yhdessä KTP-perheen kanssa.

Jos Autreyn ilmoittama 213 sentin syliväli, sekä virallinen 190 sentin pituus pitävät paikkansa, on kyseessä täysin poikkeuksellinen 12 prosentin ero. NBA:ssa nämäkin mitat on tilastoitu tarkasti ja sarjan suurin syliväli verrattuna pituuteen on Rajon Rondolla. 185-senttisen Rondon väli keskisormesta keskisormeen on 206 senttiä, eli eroa on 11 prosenttia. Susijengin pitkäkätenä tunnetun Kimmo Muurisen suhde jää 7,5 prosenttiin. Leonardo da Vinci määritti aikoinaan sopusuhtaisen miehen syliväliksi kehon pituuden mitan, mutta nykyään syliväli on keskimäärin jonkun sentin kehon mittaa pidempi.