Susijengissä nähtiin kolme arvokisadebytanttia lauantain Ranska-ottelussa. Yksi heistä oli Ville Kaunisto, joka uurasti kentällä kuutisen minuuttia. Kaunisto nautti ensimmäisestä arvokisaottelusta.

Kaunisto ei hätkähtänyt Ranskan tähtiloisteesta, vaan keskittyi olennaiseen.

– Minä en ole sellainen fanittajatyyppi. Koripallo on meidän työyhteisö ja nämä ovat meidän kollegoita kuin kuka tahansa muukin. Ei siinä ruveta mitään kuvia kumartamaan, mutta totta kai se on hieno fiilis päästä kentälle. Se on selvä, Kaunisto kertoi ottelun jälkeen.

Tappio oli Suomelle kirvelevä, sillä hallitsevan Euroopan mestari Ranskan kaataminen sen kotikentällä olisi ollut yksi suomalaisen koripallon kovimpia päänahkoja. Kauniston mukaan joukkue osoitti vahvuutensa.

– Ihan oikeasti osoitimme itsellemme miten hyviä me olemme kunhan saamme taistelutahdon ja intensiteetin korkealle. Sieltä se tulee pelaajista itsestään. Me haluamme olla niin hyviä kuin me voimme olla. Minulla ei ole pienintäkään epäillystä, etteikö näillä pelaajilla juurikin niin tapahdu.

Tunnelma Park&Suites Arenalla oli huikea. Siitä pitivät huolen yli 10 400 katsojaa, jotka kannustivat läpi ottelun upeasti. Myös Kaunisto kiitteli tapahtuman tunnelmaa.

– Aivan huikea tapahtuma. Se jäi niin pienestä kiinni. Itse en koe ihan nappiin pelanneeni ja toivottavasti itsellä kulkee Israelia vastaan paremmin. Voitto, kun olisi tullut, niin ei tässä itsekään tarvitsisi jossitella ohiheitolla. Nyt sitä voi sitten pyöritellä illalla sängyssä mielessä, että miten se kolme pinnaa olisi vaikuttanut pelin kulkuun. Se on tällaista, mutta ei siinä mitään ja huomenna jatketaan, Kaunisto heitti.

Suomen seuraava koitos on jo kello 18.30, kun vastaan asettuu Israel. Kauniston mukaan joukkue tulee olemaan valmis.

– Se tulee nopeasti, mutta se tulee nopeasti vissiin myös vastustajalle. Ne kaverit jotka tarvitsevat, ottavat hoitoa ja muuten huilataan hyvin ja syödään hyvin. Kaikki jätkät ovat ammattilaisia ja kyllä me tiedetään miltä se tuntuu, kun pelataan peräkkäisinä päivinä. Ei se mitään taikatemppuja vaadi, Kaunisto muistuttaa.

Salttu Forsström, Montpellier