Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) päästi koripalloilevan Suomen piinasta lauantaina julkistaessaan miesten EM-kisojen 2017 isännät. FIBA myönsi kisojen alkulohkoista yhden Suomelle järjestettäväksi Helsingissä syyskuussa 2017. Neljälle maalle myönnettyjen kisojen muut järjestäjät ovat Israel, Romania ja Turkki, joka isännöi alkulohkon lisäksi kisojen pudotuspelit.

– On tämän koripallosukupolven unelmien täyttymys, että voimme viidenkymmenen vuoden jälkeen pelata taas EM-koripalloa Suomessa. Pääsemme tarjoamaan kotikentällä kaikille suomalaisille ja koripalloyhteisölle niitä kokemuksia, joista joukkue ja mukana matkustaneet fanit ovat päässeet viime vuosina osallisiksi, riemuitsee Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kotikisat ovat mieletön yhteen hiileen puhaltamisen ja kimpassa tekemisen mahdollisuus, joka on joukkueurheilun suola.

Symboliikkaa tuleviin kotikisoihin liittyy aimo annos. Vuonna 2017 Suomi juhlii itsenäisyytensä satavuotisjuhlia ja samalla tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun Suomi edellisen (ja ainoan) kerran on isännöinyt miesten EM-kisoja. Suomi järjesti 1967 Helsingissä ja Tampereella EM-kotikisat, joita FIBA:n historiikeissa kuvataan ”ensimmäisinä moderneina EM-kisoina”.