Hallitseva Suomen mestari Kataja on ollut tälläkin kaudella kovassa iskussa ja joukkue pitää selkeästi piikkipaikkaa Korisliigassa. Kataja menestyi mukavasti myös FIBA Europe Cupissa, mutta eurokentillä taival päättyi ja joukkue on siirtänyt katseensa nyt Korisliigaan.

Kataja joutui alkukauden aikana urakoimaan kahdessa kilpailussa, mutta kahdesti peräkkäin Korisliigan kuukauden pelaajaksi valittu Teemu Rannikko kiittelee hyvin rakennettua otteluohjelmaa, jotta joukkue on pystynyt keskittymään molempiin kilpailuihin.

– Pelitahti rauhoittuu onneksi jatkossa. Alkukausi oli rakennettu meille niin, että pääsemme jatkoon Europe Cupissa. Emme voineet syyttää ainakaan Suomen sarjaa siitä, jos emme olisi päässeet jatkoon. Meillä oli pari viikkoa niin, ettemme pelanneet Korisliigaa ollenkaan, vaan pelkästään europelejä. Jossainhan ne pitää ottaa kiinni ja ne otettiin vuodenvaiheessa, kun pelasimme viisi peliä kymmeneen päivään. Jatkossa pääsemme hieman harjoittelemaankin, Rannikko pohdiskelee SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Tiukan pelirupeaman takia Katajan harjoittelukerrat ovat olleet lähinnä palauttavia ja peliin valmistavia. Pelin yksityiskohtien hiominen ja uusien asioiden omaksuminen on jäänyt vähemmälle. Jatkossa siihenkin on luvassa kuitenkin helpotusta.

– Sen huomaa pelaajissa ja joukkueessa, että olemme käytännössä vain pelanneet. Emme ole pystyneet kunnolla treenaamaan. Vähän puuttuu sellainen terävyys tietyissä tilanteissa emmekä ole aivan samalla aaltopituudella kaikissa jutuissa. Totta kai voi puolustuksellisia juttuja käydä läpi, mutta jos et pääse niitä treenaamaan, niin eivät ne pelissäkään ihan heti loksahda kohdilleen, Rannikko muistuttaa.

Vaikka joukkue on reissannut kauden aikana pitkin Eurooppaa ja harjoittelu on jäänyt vähemmälle, ei se juuri ole näkynyt peliesityksissä. Kataja on hävinnyt tällä kaudella ainoastaan neljästi ja pitää tukevasti sarjan kärkipaikkaa hallussaan. Seuraavaksi Kataja pääsee mittaamaan vireensä sarjan muita kärkijoukkueita vastaan, kun seuraavassa viidessä kohtaamisessa takana oleva kolmikko Bisons, Karhu ja Kouvot sekä kuudentena oleva Seagulls. Ensimmäisenä haasteena on keskiviikkona pelattava viime kauden finaalin uusinta Bisonsia vastaan.

– Tulosta on tullut silti ihan hyvin. Korisliigassa on ollut ihan hyviä pelejä ja se mikä on mielestäni tärkeää, niin olemme huonohkolla pelillä myös pystyneet voittamaan pelejä. Se antaa minulle uskoa keväälle. Meillä on seuraavaksi sellaisia joukkueita vastassa joita emme ole kohdanneet kuin kerran ja pääsemme mittaamaan missä menemme heitä vastaan.

Katajan hyökkäyspelaaminen on rullannut tehokkaimmin Korisliigassa kapellimestari Rannikon heiluttaessa puikkoja. Joensuulaiset ovat tehneet keskimäärin 90 pistettä tällä kaudella ja kotikentällä sukka on soinut keskimäärin peräti 95 pisteen edestä. Omissa on soinut 81,4 pisteen keskiarvolla ja puolustuspelissä Rannikko löytääkin varaa kiristää ruuvia.

– Varmasti jokainen valmentaja sanoo, että töitä on tehtävänä ja itsekin olen sillä mielellä, että meidän pitää parantaa vielä pelaamista. Varsinkin, kun puolustukset kovenevat. Pääset aina helpommalla, kun puolustus ei ole niin hyvää ja voit yksilötaidoillakin voittaa pelejä, mutta kun puolustus kovenee, niin pitää hyökkäyksenkin parantua. Toisinpäin myös sama juttu. Meidän pitää pystyä parantamaan myös puolustuspelaamista, Rannikko tähdentää.

Salttu Forsström