Korislupaus valitsi huippuyliopiston – ”Koripallohistoriansa ja -perinteidensä kannalta omassa luokassaan”

© Kuva: Getty Images

Abiturienttivuoteensa Mäkelänrinteen urheilulukiossa valmistautuva, HBA-Märskyä miesten divarissa edustava 210-senttinen Hannes Pöllä on valinnut yliopistojoukkueensa USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa. Namika Lahti Juniorien kasvatti aloittaa syksyllä 2017 opintonsa viime kevään NCAA:n lopputurnauksen semifinaaliin edenneen Oklahoman paidassa.

NCAA:n Big 12 -konferenssissa pelaava Oklahoma kuuluu USA:n yliopistokoripallon kaikkien aikojen menestyjiin. Kotiottelunsa 11,562 katsojaa vetävässä Lloyd Noble Centerissä pelaava Oklahoma on voittanut konferenssinsa mestaruuden seitsemän kertaa historiansa aikana ja joukkue on koulinut NBA:han asti mm. Mookie Blaylockin, Blake Griffinin sekä viime kesän NBA-draftin kuudennen varauksen Buddy Hieldin.

– Tein valintani kolmen hyvän vaihtoehdon, eli Oklahoman, Penn Staten ja Tulanen välillä. Näistä kolmesta koulusta Oklahoma on koripallohistoriansa ja -perinteidensä kannalta omassa luokassaan, kertoo Pöllä Koripalloliiton tiedotteessa.

Pöllän valintaan vaikutti myös Oklahoman päävalmentajan, Lon Krugerin, kanssa käydyt keskustelut. Pöllä on Krugerille jo kolmas suomalaisvalmennettava, sillä Kruger valmensi Martti Kuismaa Floridassa 1990-94 ja Hanno Möttölää NBA:n Atlanta Hawksissa 2000-02.

– Olin kuullut jo entuudestaan Hannolta (Möttölä) paljon hyviä asioita Krugerista ja keskusteltuani coach Krugerin kanssa sain hänestä hyvän kuvan. Tuntuu hyvältä mennä joukkueeseen, missä tietää olevansa samoilla linjoilla valmentajan kanssa, jatkaa Pöllä.

B- ja A-juniorivuosinaan Namika Lahti Junioreita edustanut Pöllä siirtyi viime kaudeksi HBA-Märskyyn, missä hän nosteli miesten divarissa 6,1 pistettä ja 3,8 levypalloa ottelua kohden. Nuorten maajoukkueissa Pöllä on ehtinyt pelata 38 ottelua 6,6 pisteen ottelukeskiarvolla.

– Viimeisen Märsky-kauden pyrkimyksiini kuuluvat fysiikka- ja taitotasopuolen kehittäminen sekä tietysti joukkueen auttaminen treeneissä ja otteluissa parhaani mukaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.