Susijengin kanssa samassa lohkossa pelaava Slovenia on valinnut EM-ehdokkaansa tuleviin kisoihin. Sloveniasta povataan kilpailujen mustaa hevosta.

Slovenia on levännyt useana vuotena Miami Heatin Goran Dragicin taitoihin, mutta hän on saamassa avukseen Real Madridin superlahjakkuuden Luka Doncicin sekä tuoreen amerikkalaisvahvistus Anthony Randolphin, joka on Doncicin seurajoukkuekaveri. Joukkueen päävalmentaja Igor Kokoskovin mukaan Slovenia ei lähde kisoihin kumartelemaan ketään.

– Emme aliarvioi ketään, mutta samaan aikaan emme pelkää ketään ja aiomme taistella kuin leijonat jokaisessa ottelussa. On suuri kunnia valmentaa tätä joukkuetta jälleen, Kokoskov kertoo FIBA:n sivuilla.

Kokoskov tiedostaa, että Helsingin lohko on kova, mutta hän katsoo luottavaisena eteenpäin.

– Meillä on tavoitteet korkealla ja ensimmäinen pelimme Puolaa vastaan tulee olemaan ratkaiseva matkalla Istanbuliin. Pelaamme myös äärimmäisen kovaa Ranskan joukkuetta ja epämieluisaa Kreikkaa vastaan, Kokoskov muistuttaa.