Naisten maajoukkuetähti siirtyi Saksaan – ”Olen tosi tyytyväinen”

© Kuva: Ilari Isotalo

Italiassa kauden aloittanut, mutta vuodenvaihteen tienoilla Saksaan siirtynyt Evita Iiskola on viihtynyt hyvin uudessa joukkueessaan.

Iiskola aloitti kauden Italian Serie A2:ssa Pallacanestro Femminile Umbertiden joukkueessa, mutta purki sopimuksensa seuran kanssa joulukuussa. Iiskola oli Umbertiden selkeä johtohahmo pelaten lähes täysiä minuutteja ottelusta toiseen. Alaraajavamma kuitenkin keskeytti Iiskolan kauden Italiassa ja hän päätyi vaihtamaan maisemaa.

– Päätimme yhteisymmärryksessä purkaa sopimuksen. Se oli molemmille paras vaihtoehto. Itse olin loukkaantunut enkä niin onnellinen siellä ja he pystyivät alkamaan etsimään uutta vahvistusta. Minä sitten pystyin jatkamaan kuntoutustani ja uraani muualla, Iiskola kertoo lähdön taustoista Koripalloliiton tiedotteessa.

Vaikka Iiskola sai runsaasti vastuuta, niin vaakakupissa painoivat myös muut seikat.

– Sain pelata niin paljon kuin sielu sieti. Vastuuta tuli ja se teki tietenkin hyvää itseluottamukselle, vaikkeivät pelimme menneet niin hyvin. Halusin enemmän kuitenkin myös treeneistä ja peleistä ja halusin lopulta muualle.

Iiskola allekirjoitti Saksan toiseksi sarjatasolla pelaavan Osnabrück Panthersin kanssa sopimuksen. Panthers johtaa tällä hetkellä pohjoislohkoa ja joukkueen selkeä tähtäin on sarjanousussa.

– Minulla oli muutamia vaihtoehtoja sen jälkeen, kun toivuin loukkaantumisesta ja lopulta päädyin valitsemaan Saksan. Siellä on hyvä valmentaja, joukkue ja organisaatio ovat tavoitteellisia ja ainoa tavoite on nousta Saksan korkeimmalle tasolle. Lisäksi joukkueessa oli yksi ennestään tuttu pelaaja. Aika nopealla aikataululla kaikki tapahtui, mutta olen tosi tyytyväinen. Tiesin etukäteen, että minulla tulee olemaan täällä erilainen rooli eikä minuutteja tule yhtä paljon ja nyt yritän sopeutua uuteen rooliin. Peli peliltä kaikki menee koko ajan paremmin.

Iiskola pelasi myös viime kaudella Saksassa, kun hän edusti Bundesliigassa pelannut BG89 Hurricanesin joukkuetta. Paluu Saksaan onkin sujunut ilman ongelmia.

– Kulttuurisesti Saksa on helppo maa asettua ja ihmiset ovat samantyyppisiä kuin Suomessa. Homma toimii eikä yllätyksiä tule, niin kuin Italiassa saattoi tulla. Seura ja joukkue ottivat minut avosylin vastaa ja kaikki on mennyt tähän asti loistavasti, iloitsee Iiskola.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.