Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Odabasi pelasi toisen kautensa Turkin liigan Trabzonsporin joukkueessa. Joukkueen kausi oli karikkoinen, sillä taival FIBA Europe Cupissa katkesi jo karsintakierroksella ja sarjassa se taisteli loppukierroksille saakka sarjapaikastaan. Kauteen mahtui myös valmentajan vaihdos sekä palkanmaksuvaikeudet, jonka johdosta joukkueen amerikkalaispelaajat boikotoivat pelejä ja harjoituksia, jonka jälkeen he saivat lähteä. Odabasin vastuu jäi alkukaudesta vähiin, mutta amerikkalaispelaajien lähdettyä hän sai näyttöpaikkansa ja käytti sen erinomaisesti hyväkseen.

Kauden viidessä viimeisessä pelissä peliaikaa tuli keskimäärin noin 28 minuuttia ja tilastokeskiarvoikseen hän merkkautti päätöspeleissä 13,8 pistettä ja 6,2 levypalloa. Kahdesti hän rikkoi myös 20 pisteen rajan ja kertaalleen hän merkkautti komeasti tupla-tuplan.

– Alkukausi oli sekava sekä joukkueelta että itseltäni. Ei tullut peliaikaa, valmentaja vaihtui ja sitten oli paljon kentän ulkopuolista sählinkiä. Jos yrittää löytää ne positiiviset asiat, niin oman kehityksen kannalta menin kuitenkin kauden aikana eteenpäin. Treeneissä pääsi aina pelaamaan menestyneitä jenkkejä vastaan ja loppukaudesta sain myös mahdollisuuden näyttää, että ne treeneissä opitut asiat toimivat myös peleissä. Olin isossa roolissa, kun otimme tärkeän voiton pelissä, jossa ratkaisimme sarjapaikkamme. Se toi tosi paljon itseluottamusta, Odabasi kertaa kautta Koripalloliiton tiedotteessa.

Kausi Turkissa oli Odabasille kolmas peräkkäinen, joista ensimmäinen meni Denizli Basketissa ja kaksi seuraavaa Trabzonsporissa. Aikaan ovat mahtuneet omat vaikeutensa sekä myös onnistumisia.

– Tämän kolmen Turkissa vietetyn vuoden jälkeen voi sanoa, että peliaikaan vaikuttavat myös kentän ulkopuoliset asiat hyvin paljon. Siihen päälle tulevat vielä palkkojen myöhästelyt. Joka paikassa on kuitenkin omat haasteensa ja olen yrittänyt kääntää asiat positiivisesti ja keskittyä niihin asioihin joihin voin itse vaikuttaa. Loppukaudesta vastuuta ja sitä kautta onnistumisia sitten tuli. Kun sain mahdollisuuden, niin näki että ne treeneissä tehdyt asiat pystyi tekemään myös peleissä ja se toi sellaisen buustin itseluottamukseen. Se auttoi varmasti myös tulevaa kautta ajatellen.

MM-karsintaottelut seuraavana haasteena

Tulevaisuutensa suhteen Odabasi ei ole vielä tehnyt päätöksiä, vaan pohtii tarkkaan jatkosuunnitelmansa.

– Ensi kautta en ole vielä hirveästi miettinyt ja katsotaan mitä tuleman pitää. Ei tässä ole suurta kiirettä ja punnitsen vaihtoehdot rauhassa.

Kauden aikana Odabasi pääsi debytoimaan myös Susijengin paidassa MM-karsintojen aikana. Odabasia uudet maajoukkueikkunat miellyttävät ja hän odottaa innolla kesä-heinäkuun vaihteen Tshekki- ja Islanti-otteluita.

– Maajoukkueikkunassa on aina molemmat puolensa. Joku saattaa sanoa, että matkustelu kuluttaa kroppaa lisää, mutta mielestäni se on samalla myös hyvää vastapainoa kaudelle. Siinä pääsi käymään kotona muutaman päivän ja näki kavereita ja sitten maajoukkueen mukaan. Maajoukkue on kunnia-asia ja on ollut hienoa päästä pelaamaan. On hieno tunne, kun pystyy auttamaan joukkuetta ja se on erityisen tärkeää maajoukkueessa. Toivon mukaan pystymme ottamaan tärkeät voitot seuraavista maaotteluista.