Viimeiset kaksi kautta tshekkiläistä USK Prahaa edustanut 207-senttinen ja 23-vuotias Kouvolan Poikien kasvatti Alexander Madsen siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Espanjaan ACB-liigaa ja Euroliigaa pelaavaan CB Gran Canariaan. Syyskauden Madsen aloittaa EBA-liigaa pelaavassa CB Gran Canarian farmijoukkueessa.

Madsen on kerännyt kesän aikana kiinnostusta niin Korisliigan joukkueilta kuin pienemmiltä eurooppalaisjoukkueilta. Tarjouksista houkuttelevimman esitti kuitenkin Las Palmasista ponnistava CB Gran Canaria, joka ylsi viime keväänä Espanjan ACB-liigan välieriin ja Eurocupin puolivälieriin ja pelaa ensi kaudella Euroliigaa.

Madsenin kolmivuotinen sopimus CB Gran Canarian kanssa on kehityssopimus, jonka puitteissa kouvolalaislähtöinen laituri aloittaa peliinsä Espanjan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla (EBA) pelaavassa farmijoukkueessa. Madsen kuitenkin harjoittelee seuran edustusjoukkueen kanssa ja on ottanut tavoitteekseen murtautua edustusjoukkueeseen jo alkavan kauden aikana.

Pitkän tähtäimen kehityssopimus sekä mahdollisuus kohota Euroopan korkeimmille tasoille omilla näytöillä olivat Madsenin kannalta houkuttelevimmat.

– Sopimustarjouksia oli pöydällä ihan mukavasti, mutta Gran Canarian tarjoama paperi oli tilaisuutena liian hyvä jättää käyttämättä, Madsen kertoo.

– Viimeiset neljä, viisi kautta olen ollut Kouvoissa ja USK Prahassa kärkipään rotaatiopelaajia. Nyt asetelma on taas uudenlainen, sillä minun on todistettava arvoni harjoituksissa joka päivä uudelleen ja jatkettava kehitystäni seuraavalle tasolle, jatkaa Madsen.

– Kaikki on omista näytöistä kiinni. Otetaan haaste vastaan kiitollisena ja ammennetaan kaikki oppi, mitä huippuluokan organisaatiosta on mahdollista saada.