Korisliigan hallitseva mestari Karhubasket on solminut vuoden pelaajasopimuksen 28 vuotiaan Durrell Summersin kanssa. Kuten muidenkin jenkkien, Summersin sopimus sisältää koeajan.

196-senttinen ja 93-kiloinen laituri pelasi yliopistokoripalloa kaudet 2007-2011 kovassa Michigan Staten koulussa. Summers pelasi yhteensä 145 ottelua ja teki niissä keskiarvoiksi 9,1 pistettä ja 3,7 levypalloa. Viimeisellä yliopistokaudella (2010-2011) Summers kuului Michigan Staten aloitusviisikkoon ja teki 11,6 pistettä sekä repi 4,2 levypalloa per ottelu. Tuolla kaudella yliopiston joukkuetta tähditti muuan Draymond Green. Kaudella 2008-2009 Michigan State eteni aina NCAA:n lopputurnauksen finaaliin saakka.

Ammattilaisuran Summers aloitti kaudella 2011-2012 Ranskan Pro B:ssä, josta hän siirtyi NBA:n G-liigaan. G-liigan lisäksi Summers on pelannut usean vuoden ajan Etelä-Amerikaan eri sarjoissa, mm. Agrentiinan A-liigassa. Mukaan mahtuu myös vierailu Unkarissa.

Viime kaudella Summers pelasi 29 ottelua Chilen pääsarjassa Osormo Basquetbol joukkueessa. Siellä hän teki tilastoihin komean rivin 28,7pistettä/8,1 levypalloa/2,9 syöttöä. Kauden loputtua Chilessä Summers siirtyi Agrentiinan pääsarjaan Atletico Echague Paranaan, jossa 10 ottelussa tilastoihin kirjautui rivi 18/3,8/1,7.

– Pidän omana pelipaikkana heittävän takamiehen tonttia, mutta olen pelannut myös laiturina, Summers kertoo Karhun sivuilla.

– Halusin palata Eurooppaan, päästä urallani eteenpäin ja löytää voittavan joukkueen. Toivon, että Kauhajoella nämä asiat toteutuvat. Olen myös kuullut hyviä asioita joukkueen faneista, Summers kertoo.

– Löysimme joukkueeseen kokeneen pelaajan, jolla on nälkää kehittyä ja päästä pelaajana eteenpäin, Jussi Laakso kertoo uudesta pelaajasta.

– Hän halusi ehdottomasti palata Eurooppaan ja odotan suurella mielenkiinnolla hänen esiintymistä joukkueessa.

Karhubasketilla on nyt solmittuna sopimukset seuraavien pelaajien kanssa: Bojan Sarcevic, Antti Niaskanen, Okko Järvi, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Mikael Laihonen, Eero Innamaa, Michael Moser, Kazembe Abif, Rene Rougeau ja Durrell Summers. Joukkueen valmennuksesta vastaavat Jussi Laakso ja Janne Koskimies.

Karhubasket haluaa vielä täydentää joukkuetta ainakin yhdellä pelaajalla, josta tiedotetaan lähiaikoina.