Suomen suurin koripallotähti Lauri Markkanen on tehnyt paluun NBA-parketeille Chicago Bullsin riveissä. TV näyttää kaikki NBA-ottelut, mukaan lukien Markkasen matsit, suorina livestream-lähetyksinä ilmaiseksi asiakkailleen.

Markkanen oli alkukauden sivussa loukkaantumisen takia. Kyynärpäävamma piti Markkasen pitkään poissa pelikentiltä, mutta paluu nähtiin lopulta joulukuun alussa. Markkanen teki kauden ensimmäisessä ottelussaan kymmenen pistettä ja otti neljä levypalloa. Heittopeli ei vielä ollut täysin uomissaan, sillä Markkanen upotti pelitilanneheitot 4/14.

– Heitin ohitse helppoja heittoja, mutta ainakin pelasin kelvollista puolustusta, Markkanen kertasi avausotteluaan Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Toinen ottelu sujui jo huomattavasti paremmin. Chicago pelasi uudessa komennossa, kun Fred Hoiberg sai potkut ja hänen pestinsä otti kakkosvalmentaja Jim Boylen. Markkanen tehoili Indiana Pacersia vastaan komeat 21 pistettä ja 10 levypalloa. Chicago kuitenkin hävisi Markkasen vahvoista otteista huolimatta.

NBA:ssa otteluita pelataan runsaasti ja TV näyttää kaikki NBA-ottelut. Pääset nauttimaan Markkasen, LeBron Jamesin tai vaikkapa Stephen Curryn otteista NBA-kentillä TV:n livestream-lähetyksien avulla. Alla ohjeet streamien katsomiseen.

Näin katsot Lauri Markkasen NBA-ottelut ilmaiseksi:

1. Siirry n sivuille TÄSTÄ.
2. Avaa pelitili ja valitse Chicago Bullsin ottelu.
3. Tililläsi pitää olla rahaa, jotta näet ottelun.

Hyödynnä ensitallettajan edut

tarjoaa uusille asiakkailleen 100% talletusbonuksen aina 200€ asti. Näin saat ensimmäisen talletuksesi tuplana 100€ asti. Esimerkiksi tallettamalla 20€ saat heti 40€ pelirahaa ja näet lisäksi haluamasi NBA-ottelut!

Jos sinulla on jo pelitili lle, tarvitset tilillesi rahaa vähintään 1€ katsoaksesi livestream-lähetystä. Ottelun katsominen ei vaadi rahapelaamista, kunhan sinulla on pelitilillä vähintään 1€.

Chicagon ottelut kaudella 2018-19

Chicagon ottelut 8.12. eteenpäin.

Näytä ottelut

Hankala loukkaantuminen

Markkanen loukkasi ikävästi kyynärpäänsä juuri ennen kauden alkua. Markkanen joutui kuntouttamaan kättään pitkään ja palasi Chicagon harjoituksiin vasta marraskuun loppupuolella.

Yksi Markkasen ehdottomista vahvuuksista on heitto. Kyynärpäävamma aiheutti hankaluuksia nimenomaan Markkasen heittokäteen. Viime kesänä Markkanen keräsi painoa lisää punttisalilla. Loukkaantuminen kuitenkin pudotti painoa ja varsinkin käden kanssa oli haasteita.

– Kroppani tuntuu pitkälti samalta. Olen saattanut muutaman paunan menettää. Jokainen päivä on erilainen. Oikea käteni tuntuu hieman heikommalta kuin vasen, mutta se on normaalia ja teemme sen eteen töitä joka päivä. Se on aika lailla sama, Markkanen totesi chicagolaisen Sun-Timesin mukaan palattuaan harjoituksiin marraskuun lopulla.

Heittokäsi oli kuitenkin kuuma jo toisessa ottelussa Indiana Pacersia vastaan joulukuun alussa. Uusi päävalmentaja Jim Boylen nosti Markkasen aloitusviisikkoon ja Markkanen pelasi vahvan ottelun, vaikka Pacers veikin ottelun korilukemin 96-90.

Markkanen pelasi huimat 32 minuuttia heittäen pelitilanneheittonsa 8/24 ja kolmosensa 5/13. 21 pisteen ja 10 levypallon lisäksi ”Finnisher” keräsi yhden syötön, kaksi riistoa ja yhden torjunnan. Lisäksi Markkasen upea hyppyheitto valittiin myös yön parhaisiin paloihin sijalle kuusi. Katso video alta.

Chicagon alkukausi penkin alle

Markkasen poissaololla oli iso merkitys Chicagon alkukaudelle. Joulukuun alussa Chicago antoi potkut päävalmentajalleen Fred Hoibergille. Markkanen ei osannut arvioida, oliko Hoibergilla enää pukukoppi hallussaan.

– Vaikea sanoa. En tiedä, se on vaikea kysymys, Markkanen kommentoi Chicago Tribunen toimittaja K.J. Johnsonin mukaan.

Chicago Bulls oli joulukuun alussa NBA:n Itäisen konferenssin viimeisenä. Pudotuspelihaaveet alkavat olla jo menetetty. Uutena valmentajana aloittanut Jim Boylen antoi heti runsaasti peliaikaa Markkaselle, joten ainakin siltä osin valmentajanvaihdos vaikuttaisi hyvältä suomalaisen kannalta.

Markkanen kuitenkin kertoi nauttineensa pelaamisesta potkut saaneen Hoibergin alaisuudessa. Tulokaskaudellaan Markkanen ansaitsi Hoibergin luottamuksen ja tulokset olivat ainakin henkilökohtaisella tasolla vakuuttavat. Markkanen rikkoi useita NBA-ennätyksiä tulokaskaudellaan.

  • Markkanen rikkoi useita tulokaspelaajien onnistuneita kolmen pisteen heittojen ennätyksiä, muun muassa:
  • Ensimmäinen kolmessa ensimmäisessä NBA-ottelussaan kymmenen onnistunutta kolmen pisteen koria tehnyt tulokaspelaaja
  • 17 kolmen pisteen koria kuudessa ottelussa
  • 36 kolmen pisteen koria 14 ottelussa
  • 48 kolmen pisteen koria 20 ottelussa
  • 51 kolmen pisteen koria 22 ottelussa
  • 100 kolmen pisteen koria 41 ottelussa

Lauri Markkanen

Seura: Chicago Bulls (NBA)
Syntynyt: 22.5.1997 (21 vuotta)
Lempinimet: Finnisher, King in the North, The Markksman
Pituus: 213cm
Paino: 109kg
Kasvattiseura: Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat
NBA-varaus: 7. varaus vuonna 2017 (Minnesota Timberwolves)
Yliopistojoukkueet: Arizonan yliopisto (Arizona Wildcats) 2016-17
Seurajoukkueet: BC Jyväskylä (2012-14), HBA Märsky 2014-16, Chicago Bulls 2017-.