Mieletöntä helmikuuta pelaava Lauri Markkanen oli jälleen vedossa 22 pisteellä ja 10 levypallolla, kun Chicago Bulls nappasi vierasvoiton Memphis Grizzliesin kustannuksella 109-107.

Reilu minuutti ennen loppusummeria Grizzlies oli kolmen pisteen päässä, mutta Zach LaVinen vaikea hyppyheitto nosti Bullsin viiden pisteen johtoon 105-100. Grizzlies kuroi vielä eron kahteen ja sai mahdollisuuden tasoitusheittoon, mutta se kolisi raudoissa.

Viimeisten sekuntien rikkomisleikkinsä Markkanen ja Otto Porter Jr. nakuttivat vapaaheittonsa tarvittavan hyvin, jottei kotijoukkueelle jäänyt enää eväät jatkoajalle tai ohitse.

Reilut 35 minuuttia parketilla viihtynyt ”Finnisher” sai pelinsä todellisesti rullaamaan toisella puoliajalla. Suomalaisen saldo oli tällä kertaa 22 pistettä, 10 levypalloa ja yksi syöttö. Pelitilanneheittonsa hän heitti 7/16, kolmosensa 0/5 ja vapaaheittonsa 8/9.

Bullsin kehittyneen hyökkäyspelaamisen avaintekijöitä Markkasen lisäksi olivat LaVine (30/5/4 syöttöä) ja Porter Jr . (20/6). Grizzliesin kaksikko oli Mike Conley (21/4/6) sekä Avery Bradley (23/7/7).

Tappion jälkeen takaisin voittokantaan palannut Bulls pelaa seuraavan kerran kahdesti Atlanta Hawksia vastaan. Ensin perjantain ja lauantain välisenä yönä Atlantassa ja sunnuntaina taas Chicagon United Centerissä.

Atlantan tulokaspelaaja Trae Young oli jälleen huippuvireessä heittäen 36 pistettä Hawksin voittaessa jatkoajalla Minnesotan. Youngia säesti 34 pistettä heittänyt John Collins. Minnesotalta vastaaavasti Karl-Anthony Towns rohmusi 37 pisteen ja 18 levypallon tupla-tuplan. Klay Thompsonin 36 pistettä eivät siivittäneet Golden Statea voittoon Miamista, kun konkari Dwyane Wade upotti voittoheiton sisään summerin soidessa.

James Harden palasi 30 pisteen kerhoon Houstonin kukistaessa Charlotten Kemba Walkerin 35 pisteen iltapuhteesta huolimatta. Bradley Beal (31) oli Washingtonin sankari Brooklyn-voitossa ja Portland aiheutti Damian Lillardin (33) johdolla Bostonille jo neljännen peräkkäisen tappion. Bostonilta Kyrie Irving heitteli 31 pinnaa. Donovan Mitchell (32) oli Utahin johtotähti Clippers-voitossa ja LeBron James (33) auttoi Lakersin voittoon New Orleansista. Pelicansin Julius Randle upotti 35 pistettä. Milwaukee ja Sacramento mättivät hurjat pisteet jatkoajalle venyneessä ottelussa, mutta lopulta Eric Bledsoen tripla-tuplan (26/12/13) johtamana Milwaukee puristi voiton. Sacramenton Buddy Hield oli omiensa ykkönen 32 pisteellä.

NBA:n viime yön tulokset:
Charlotte-Houston 113-118
Atlanta-Minnesota 131-123
Brooklyn-Washington 116-125
Miami-Golden State 126-125
Boston-Portland 92-97
Memphis-Chicago 107-109
San Antonio-Detroit 105-93