Tampereen Pyrintö isännöi lauantaina pelattavaa Suomen Cup -finaalia, jossa se kohtaa Vilppaan. Vierasjoukkueen Juho Nenonen odottaa finaalista tiukkaa vääntöä ja innostuu mahdollisuudesta pelata cup-pokaalista kesken Korisliigan runkosarjan.

Lauantaina Tampereella pelattavaa Suomen Cup -finaalia odotetaan Vilpas-leirissä innostuneena, kun joukkue kohtaa Pyynikillä pelattavassa finaalissa Tampereen Pyrinnön.

Vilpas johtaa Korisliigaa selkeällä erolla ennen Kauhajoen Karhua. Finaalivastustaja Pyrintö on sarjassa kolmantena. Kauden keskellä pelattava finaali toimii loistavana nokitusmahdollisuutena ennen Korisliigan kevään pudotuspelejä.

– On todella hienoa päästä pelaamaan kauden keskellä finaaliottelua. Korisliigassa koimme tappion keskiviikkona Lapualla, joka otti koville, mutta toimii varmasti hyvänä herätyksenä meille, avaa Juho Nenonen Korisliigan sivuilla.

Pyrintö ja Vilpas ovat tämän vuoden puolella kohdanneet kerran Korisliigassa. Silloin Pyrintö kaatoi kotikentällään Vilppaan.

Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat tällä kaudella olleet tasaisia. Voitot ovat salolaisille 2-1, mutta kaikki ottelut ovat päättyneet pienellä marginaalilla.

– Pyrintö on vikkelä ja monipuolinen. Se juoksee kenttää pirun hyvin ja toteuttaa omaa konseptiaan mallikkaasti. Kun finaali pelataan vielä vieraskentällä, joudumme tekemään kokonaisen päivätyön, jos mielimme juhlia cupin voittoa, avaa Nenonen.

Nenosen cv:stä löytyy Suomen Cupin voitto Joensuun Katajasta kaudelta 2010-11. Silloin Kataja kaatoi finaaliottelussa ToPon värikkäiden vaiheiden jälkeen.

– Muistan, että nousimme ToPoa vastaan takamatkalta rinnalle ja ohi. Se oli hieno voitto ja Jared Newson oli tuossa ottelussa ilmiömäinen. Tietyllä tapaa sitä tuntee itsensä samalla vanhaksi, kun tällä viikolla Newson kertoi aloittaneensa eläkepäivät. Mutta toisaalta on kiva, että itse saan vielä painaa täysillä.

Nenonen odottaa jo innolla tulevaa Suomen Cup -finaalia ja lähettää terveisiä Tampereen suuntaan.

– On hienoa, että Joonas Cavén on jälleen pelikunnossa pitkän tauon jälkeen. On erityisen ihanaa nähdä hänet pitkästä aikaa parketilla, Nenonen päättää.