Tampereen Pyrintö on hankkinut takakentälleen amerikkalaisen Ahmad Thomasin.

UNC Ashevillessä yliopistouransa pelannut Thomas tehtaili viimeisellä kaudellaan 32 ottelussa 16,5 pistettä, 5,8 levypalloa ja 2,8 syöttöä 32 minuutissa, riistäen pallon vastustajalta lähes 2 kertaa ottelua kohden. Erinomainen puolustaja luo hyökkäyspäässä uskottavan heittouhan heitettyään parhaalla yliopistokaudellaan kolmoset säkkiin jopa 45% tarkkuudella. Toisesta yliopistokaudestaan lähtien Thomas kuului joukkueensa aloitusviisikkoon ja mies valittiin vuosina 2017 ja 2018 myös All-Big South First Team-tähdistöviisikkoon sekä koko konferenssin parhaaksi puolustuspelaajaksi.

191-senttinen takakentän pelaaja aloittaa Pyrinnössä toisen ammattilaiskautensa. Keväällä mies nähtiin Luxemburgin Total Leaguessa AB Conternin riveissä. Conternissa tilastoimissaan otteluissa Thomas kokosi itselleen 38 minuutissa 25 pistettä, 7,5 levypalloa ja 3,25 syöttöä. Puolustuspäässä Thomas haki 2,5 riistoa ottelua kohden. Luxemburgista paluun jälkeen, hän on pitänyt pelituntumaa yllä kotimaassaan.

Pyrinnön pääkäskyttäjä Sami Toiviainen on syystäkin innoissaan Thomasin puolustuspotentiaalista.

– Ahmadin resume ei vielä ole sieltä kovimmasta päästä. Hänen on tarkoitus tuoda meille puolustuspäähän se key factor, jolla saamme vastustajan takakentälle painetta ja aiheutettua kaaosta.

– Hyökkäyspäähän saamme varmasti monipuolisen osaajan, joka fyysisyytensä ansiosta antaa meille mahdollisuuden hyökätä entistä monipuolisemmin, Toiviainen jatkaa Pyrinnön sivuilla.

Thomasin sopimuksen myötä Pyrinnöllä on myös sopimukset Antero Lehdon, Justus Kilpisen, Lassi Kilpisen, Ville Haapojan, Panu Peltokankaan, Petri Heinosen ja B.J. Raymondin kanssa. 24-vuotiaan Thomasin sopimus sisältää kuukauden try-out jakson.