Pyrinnön ja takamies Ahmad Thomasin tiet eroavat. Thomasin korvaajaksi on löydetty viime kaudella ammattilaisuransa Korisliigassa Lapuan Kobrissa aloittanut 24-vuotias Khalil Small.

Wisconsinissa Green Bayn yliopistossa yliopistouransa pelannut Small kokosi viimeisellä kaudellaan hyvän tilastorivin: 18,2 pistettä, 6,7 levypalloa ja 3,3 syöttöä yhteensä 33 ottelussa. Yliopistouransa jälkeen Small pakkasi laukkunsa ja suuntasi kohti Pohjolaa ja Korisliigaa, jossa osoitteeksi tuli Lapua ja Kobrat. Kobrissa Small esitti väkeviä otteita koko kauden ja 40 ottelussa tehoiksi kertyi 17,6 pistettä, 6 levypalloa ja lähes 2 syöttöä ottelua kohden. Suomessa ja Korisliigassa esiintyminen olivat myös isoja kriteerejä, joita päävalmentaja Sami Toiviainen katsoi Thomasin korvaajaa kartoittaessaan.

– Nyt kun Thomas ei osoittautunut aivan sellaiseksi pelaajaksi, jota haimme oli pelaajan etsinnässä iso tekijä se, että tietäisin pelaajasta valmiiksi jo enemmän. Smallin nimi tuli nopeasti vastaan ja juteltuani Panun (viime kaudella Smallin joukkuekaveri Kobrissa) ja Kobrien valmentaja Ville Turjan kanssa, tulin vakuuttuneeksi, että Khalil on meille sopiva pelaaja, Toiviainen kertoo Pyrinnön sivuilla.

Viime kaudella suuressa pallollisessa roolissa Kobrissa pelannut Small on tyrkyllä Toiviaisen papereissa hieman erilaiseen rooliin.

– Meillä hän pelaa enimmäkseen kakkospaikkaa ja tuo korintekovoiman lisäksi pallollisen puolustamista ja levypalloja kyseiseltä pelipaikalta.

Small saapuu myöhemmin tällä viikolla Suomeen, mutta ei vielä ole kokoonpanossa lauantain kauden avausottelussa Korihaita vastaan.