Viimeisen neljän kauden aikana Hyvinkään Ponteva on juhlinut yhden Suomen mestaruuden lisäksi yhtä hopeaa sekä viimeisempänä kahta pronssia. Pontevan penkin päässä Miikka Sopanen aloittaa nyt neljännen kautensa Hyvinkäällä.

– Kauteen valmistautuminen on ollut haastavaa. Olemme eläneet kesän epätietoisuuden keskellä, koska seuran taustalla on käynnissä muutokset. Me emme joukkueessa voi asioille mitään, vaan meidän elättävä näiden asioiden kanssa.

– Meiltä puuttuu vielä pari aloitusviisikon pelaajaa, jos saamme ne, meidän joukkueemme olisi hyvinkin asiallinen ja pystymme kilpailemaan mielestäni varteenotettavasti tulevalla kaudella. Muuten kaudesta voi tulla suhteellisen rankka ja vaikea kausi, Sopanen avaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Joukkueen avainpelaajat siirtyivät tulevaksi kaudeksi uusien haasteiden perään. Sopasella ei ole takana viime vuosien pelaajarunkoa, johon päävalmentaja voisi nojata luottavaisena.

– Mutta se on samalla myös valmentajalle uudistumisen paikka. Ei ole optimista, jos joka vuosi mennään samalla kaavalla. Siinä mielessä, jos saamme pari pelaajaa lisää, projekti näyttää lähtökohtaisesti mielenkiintoiselta.

Omasta joukkueestaan Sopanen nostaa esiin yhden nimen, Titta-Riina Lepistön. 28-vuotias ja 13. kautensa naisten Korisliigassa aloittava Lepistö saa nyt viime vuosia suuremman vastuun hyökkäyspäässä.

– Lepistö tulee olemaan paljon vartijana. Hän on pelannut eri joukkueissa ja erilaisissa rooleissa, nyt hän saa ykköspelaajan viitan ja uskon, että hän pystyy vastaamaan huutoon, Sopanen ennakoi.

Sopanen uskoo, että sarjan kärkipäässä nähdään viime vuosilta tutut joukkueet.

– Peli-Karhu on voittanut kaksi edellistä mestaruutta. Roope Mäkelä jatkaa puikoissa ja joukkue on vahvistunut Lena Meltolla (ent. Reshetko), joten joukkue on helppoa pitää suursuosikkina sarjaan. Forssan Alku oli siirtomarkkinoilla suhteellisen aktiivinen, joten on mielenkiintoista seurata, miten se realisoituu esityksiin parketilla.