Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

Oviedo lähti hyvin menneen viime kauden jälkeen suurin odotuksin tähän kauteen, mutta alkukausi ei ollut helppo. Tappiot seurasivat toisiaan ja viime kaudella runkosarjassa neljänneksi sijoittunut joukkue löytyikin sarjataulukon häntäpäästä.

– Meillä oli vähän vaikea alkukausi. Valmistautumiskausi oli rikkonainen muun muassa loukkaantumisten takia ja paketin sekä dynamiikan kanssa oli paljon tekemistä. Kausi alkoi meille aika nopeasti eivätkä palaset loksahtaneet kohdilleen. Jouduimme vaihtamaan kolme pelaajaa ja kaksi uutta tuli tilalle. He ovat tuoneet mukanaan uutta energia ja tekemistä ihan harjoituksista lähtien ja nyt meillä on ihan erilainen ilme sekä tekemisen meininki. Onneksi sarjakautta on vielä paljon jäljellä, Nuutinen analysoi joukkueen alkukautta Koripalloliiton tiedotteessa.

Pelaajavaihdokset ovat olleet omalta osaltaan kääntämässä Oviedon kurssia. Joukkueella on nyt kaksi peräkkäistä voittoa ja 12 ottelun jälkeen tilillä on neljä voittoa.

– Olemme joukkueena pelanneet nyt paremmin ja erityisesti puolustuspäässä. Sieltä energia on sitten siirtynyt hyökkäykseen, jossa onnistumisia tulee laajalla rintamalla. Tällä hetkellä meiltä puuttuvat molemmat isot pelaajat ja olen pelannut aika paljon sentterinä. Pelimme on ollut sellaista ”susijengimäistä” viime aikoina, mutta isojen pitäisi tulla jo takaisin ja sitä kautta saamme taas koko joukkueen kasaan.

Sentterinä pelaaminen on ainakin tilastojen valossa sopinut Nuutiselle, sillä kahdessa edellisessä pelissä Kaarinan Ura Basketin kasvatti on heittänyt 20 pistettä. Alkukauden tilastokeskiarvot näyttävät Nuutisen osalta 10,1 pistettä, 4,2 levypalloa ja 1,2 syöttöä.

– Vastustajalla on ollut haasteellista, kun olemme käytännössä pelanneet kahdella heittävällä nelospaikan pelaajalla ja siinä vastustajan isot joutuvat tulemaan aika paljon ulos, joka avaa taas erilaisia hyökkäysmahdollisuuksia meille. Se on toiminut hyvin ja kaikki ovat jaksaneet hyvin, vaikka osa on mennyt aika isoilla minuuteilla. Meillä on nyt hyvä vaihe menossa ja toivottavasti se jatkuu.

Nuutisen viime kausi loppui lyhyeen, kun hän ehti pelata vain yhdeksän ottelua, jonka jälkeen pitkäaikaisloukkaantuminen pilasi hänen loppukautensa. Nyt hän on päässyt ahertamaan terveenä koko alkukauden ja ollut isossa roolissa joukkueessa.

– Täytyy koputtaa puuta. Olen ollut terveenä mukana jokaisissa harjoituksissa ja pelissä. Nyt näyttää, että olemme oikealla raiteella ja menemme hyvillä fiiliksillä eteenpäin.

– Olen pelannut tällä kaudella montaa pelipaikkaa ja kopissa yritän olla aina verbaalisesti läsnä. Muuten rooli on pysynyt aika samana viime kauteen verrattuna, lähes 29 minuutin keskiarvolla ahertava Nuutinen valottaa.

Oviedo lähtee hakemaan kahden ottelun voittoputkelleen jatkoa sunnuntaina, kun se kohtaa Alex Murphyn Gipuzkoa Basketin, joka on tällä hetkellä sarjassa toisena.

– Alkukaudesta pelasimme jo Roopen [Ahonen] Breogania vastaan ja nyt sitten pääsen pelaamaan Alexia vastaan. Heillä alkukausi on mennyt hyvin ja varmasti tiukka peli on tiedossa. Joka peliä lähdetään voittamaan ja toivottavasti saisimme täyden kokoonpanon mukaan. On aina kiva päästä pelaamaan maanmiehiä vastaan, Nuutinen heittää.