Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

Järjestyksessään toista kertaa käynnistyvään Time Out -koulutusohjelmaan valittiin Susijengin ja Helsinki Seagullsin voimakaksikko Shawn Huff ja Tuukka Kotti sekä suomalaisen naiskoripallon legenda, Forssan Alkua edustava Taru Tuukkanen.

Yhteensä mukana ohjelmassa on 51 pelaajaa 27 eri maasta, jotka valittiin mukaan hakemusten ja suositusten perusteella.

Koulutusohjelma tarjotaan peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden maisteritason tutkintoon ja uran jatkamiseen urheilun parissa myös peliuran päättymisen jälkeen. Koulutus kestää 1,5 vuotta ja se käynnistyy kesäkuussa.

Susijengin paidassa ennätykselliset 225 maaottelua pelannut Tuukka Kotti otti paikan koulutusohjelmassa vastaan innostuneena.

– Loistavat fiilikset. Olen todella innoissani sekä kiitollinen, että Koripalloliitto ilmoitti meidät mukaan ja tulimme valituksi, Kotti iloitsee Koripalloliiton sivuilla.

Nyt pääsen katsomaan lajia sellaisesta perspektiivistä, joka on itselleni uutta. Koulutuksessa pääsen jakamaan omia kokemuksia, mutta myös oppimaan muilta huippupelaajilta, jotka ovat hiljalleen siirtymässä kentän rajojen ulkopuolelle. Siirtyminen pelaajasta työelämään ei kaikille ole helppoa, etenkin jos takana on pitkä pelaajaura. Koulutus luo turvallisuuden tunnetta ja sitä kautta pääsen oppimaan ja näkemään korista uudella tavalla, Kotti kokee.

Huiman kansainvälisen pelaajauran tehnyt Taru Tuukkanen yhtyy Kotin näkemyksiin.

– Kun pääsin haastattelusta jatkoon ja lopulta valituksi, olin todella innoissani. Koulutus sopii minulle hyvin. Olen saanut liiketalouden kurssit käydyksi ja tuleva koulutus on hieno jatko oman tutkinnon perään, Tuukkanen sanoo.

– Odotan, että pääsen verkostoitumaan uusien ihmisten kanssa. Samalla meille avautuu näyteikkuna päästä seuraamaan FIBA:n toimintaa ja oppimaan muun muassa tapahtumanjärjestämisestä. Minulla on hyvä kielitaito ja tavoitteena on kansainvälinen työura, joten odotan kaikkea innolla.

Ensimmäinen Time Out -koulutus päättyi syksyllä 2018, jossa Suomesta mukana olivat Ville Kaunisto ja Tiina Sten.