Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

Kauden keskeytymishetkellä HBA oli sarjassa seitsemäntenä. Joukkueen peli oli kehittynyt kauden aikana paljon, joka ilahdutti Ollilaista.

– Oli hienoa huomata, että kauden aikana opimme joukkueen kanssa pelaamaan paremmin yhteen ja tuntemaan toisiamme paremmin. Saimme haettua myös kovia voittoja liigassa, mutta tärkeämpää oli kuitenkin pelaajien henkilökohtainen kehittyminen, Ollilainen toteaa Koripalloliiton sivuilla.

Kausi oli Helsingin NMKY:n kasvatille onnistunut myös henkilökohtaisella tasolla. Debyyttikaudellaan hän teki keskimäärin 8,9 pistettä, antoi 3,0 koriin johtanutta syöttöä ja nappasi 3,4 levypalloa 21 ottelussa.

– Olen tyytyväinen omaan kauteen, vaikka aina on parantamisen varaa. Kokonaisuutena kaudesta jäi oikein hyvä fiilis, vaikka kausi loppuikin harmittavasti aikaisemmin. Oma pelaamiseni taso vaihteli jonkin verran, mutta tuli myös onnistumisia. Mielestäni kehityin pelaajana kauden aikana ja sain arvokkaita kokemuksia tulevaisuutta ajatellen, Ollilainen sanoo.

Poikkeustila vaikuttaa Ollilaisen harjoitteluun. Harjoittelumäärät on pyritty pitämään samana, mutta joukkueharjoitusten puuttuminen on asettanut omat haasteensa. Pääpaino harjoittelussa on tällä hetkellä pitkälti fysiikan ja henkilökohtaisen taidon kehittämisessä.

– Saamme harjoitteluun joka päivä viestillä ohjeet valmentajilta ja saamme myös heiltä henkilökohtaisia vinkkejä harjoitteluun. Heiltä voi myös tarvittaessa kysyä lisää apua treenaamisesta. Harjoittelu toteutetaan henkilökohtaisella tasolla. Kotona tehdään fysiikkaharjoituksia ja kuntopiirejä sekä erilaisia juoksutreenejä ulkona. Meillä on kori pihalla, joten siinä on hyvä harjoitella heittoa ja pallonkäsittelyä, Ollilainen kertoo.

Ollilaisella on käynnissä ensimmäinen vuosi Mäkelänrinteen urheilulukiossa. Kaikki opetus järjestetään tällä hetkellä etäopetuksena ja se on asettanut omat haasteensa myös opiskeluun.

– Itselle kotikoulu on ollut haastavampaa kuin normaali koulu, mutta onneksi olen saanut apua vanhemmiltani. Haastavinta etäopiskelussa on ollut itsekuri ja keskittyminen tehtävien tekemiseen sekä opiskelujen aikatauluttaminen. Välillä on ollut myös vaikea opetella asioita yksin ilman opettajaa ja se onkin vienyt enemmän aikaa, Ollilainen toteaa.

Opiskelu ja harjoittelu vievät suuren osan päivistä. Ollilainen viettää aikaa lisäksi ulkoilemalla ja katsomalla elokuvia sekä vanhoja pelivideoita. Poikkeustila on lisännyt myös perheen yhteistä aikaa.

– Tämän poikkeustilanteen takia herään vähän tavallista myöhemmin ja teen aamutreenin noin klo 10-12, johon sisältyy yleensä fysiikkaharjoittelua. Aamutreenin jälkeen on aikaa koulutehtäviin netin kautta videon välityksellä tai omatoimisesti. Koulun jälkeen teen päivän toisen harjoituksen usein pihalla heittämällä tai tekemällä muita harjoituksia koripallon kanssa. Illalla ehdin viettää aikaa perheen kanssa ja ottaa rennosti. Poikkeustilanteen pidentyessä tulen varmasti kaipaamaan normaalin arjen sosiaalisia kontakteja ja kavereita, Ollilainen päättää.