Kouvoille kaksi uutta sopimusta – ”Hyvin harjoitteleva fiksu nuori mies”

Kouvot ja Severi Kaukiainen ovat allekirjoittaneet yksivuotisen jatkosopimuksen tulevalle kaudelle. Kaukiaiselle tuleva kausi on jo neljäs kouvopaidassa. Lisäksi Kouvot on tehnyt pelaajasopimuksen (1+1) Aapeli Syrjämäen kanssa.

21-vuotias Severi Kaukiainen on pelannut Korisliigaa viiden kauden aikana yhteensä 156 ottelua, näistä 132 Kouvojen riveissä. Viiden kauden aikana Kaukiainen on viimeistellyt keskimäärin 5.4 pistettä, 1.3 levypalloa ja 2.0 syöttöä ottelua kohden. Viime kausi oli 185-senttisen takamiehen tehokkain: 8.8/2.1/4.0. Kaukiainen on pelannut kouvoaikanaan myös 35 ottelua miesten 1 divisioona A:ssa tehoin 12.4/3.3/4.7. Kaukiainen on saavuttanut Kouvoissa SM-hopeaa keväällä 2019.

– Hyvä fiilis jatkaa Kouvoissa. Kouvolassa on tullut kehitystä tasaisesti ja tavoitteena on kehittyä edelleen, uskon että juuri Kouvot on paras paikka siihen, Kaukiainen kertoo Kouvojen sivuilla.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja on luottomiehen jatkosopimukseen tyytyväinen.

– Erittäin hienoa, että Severi jatkaa meillä. Kyseessä on hyvin harjoitteleva fiksu nuori mies jonka uskon ottavan pelillisesti ison askeleen eteenpäin ensi kaudella.

Aapeli Syrjämäki, 21, siirtyy Kouvoihin HBA-Märskyn riveistä. 214-senttinen sentteri pelasi HBA:ssa 1 divisioona A:ta kolmen kauden aikana yhteensä 52 ottelun verran. Parhaalla kaudellaan (2018-2019) Hyvinkään Pontevan kasvatti tilastoi 8.2 pistettä ja 4.9 levypalloa keskimäärin 17 minuutin peliajalla. Viime kauden tehot 7.6/3.2/1.1 syntyivät pari minuuttia pienemmällä peliajalla. HBA oli reilu kuukausi sitten päättyneellä kaudella sarjansa selkeä ykkönen häviämättä kaudella otteluakaan (21/0).

– Aapeli on mielenkiintoinen iso pelaaja, jolla on potentiaali korkealla. Laadukkaan jokapäiväisen toiminnan ja harjoittelun kautta hänellä on mahdollisuus ottaa isojakin askeleita kohti omaa huipputasoaan, Laakso analysoi.

Kouvojen pelaajasopimukset tulevalle kaudelle: Teemu Knihtinen, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, Oscar Storgård, Joel Mäntynen, Henri Permanto, Kalle Kalin, Ilmari Toikkanen ja Aapeli Syrjämäki.

Lähde: Kouvojen kotisivut


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta