Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen 201-senttisen Jacoby Armstrongin kanssa. Armstrong on aiemmin urallaan pelannut Georgiassa ja Romaniassa.

Armstrong, 25, pelasi koko yliopistouransa New Hampshire Wildcatsin paidassa. Neljän kauden ja 118 ottelun aikana sisäpelaajan tontilla viihtyvä voimapesä viimeisteli 8.7 pistettä ja 4.5 levypalloa ottelua kohden. Parhaalla kaudellaan (15-16) Armstrongin tehot olivat 11.0 pistettä ja 5.3 levypalloa 24 minuutin peliajalla.

Dallasissa, Texasin osavaltiossa syntynyt Armstrong aloitti ammattilaisuransa kaudella 2018-2019 Georgian pääsarjassa (Superleague) Mgzavrebi-Armia Tbilisin joukkueessa. Armstrong viimeisteli 25 ottelussaan 14.7 pistettä ja 4.8 levypalloa ottelua kohden 26 minuutin peliajalla. Joukkueensa ylsi runkosarjassa toiseksi, mutta pudotuspeleissä tie katkesi välierissä tulevalle mestarille.

Viime kauden Armstrong pelasi Romanian pääsarjaa (Liga Nationala) CMS Galatin palkkalistoilla. Pelaamassaan 15 ottelussa tuleva Kouvo tehoili keskimäärin 14.7 pistettä ja 5.1 levypalloa 24 minuutin peliajalla. Kolmoset osuivat isoksi mieheksi hurjalla 47%:n tarkkuudella (1.1/2.4). Keskeytyshetkellä joukkueensa oli 16 joukkueen sarjassa sijalla 10.

– On kunnia päästä pelaamaan näin hienoon organisaatioon. Olen todella iloinen tästä upeasta mahdollisuudesta. Tavoitteena on, että pääsisimme pelaamaan mestaruudesta. Kouvojen kannattajille voin luvata, että saatte minusta pelaajan, joka antaa joukkueelle kaikkensa jokaisessa ottelussa, Armstrong kertoo Kouvojen sivuilla.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja on tyytyväinen hankintaan.

– Jacoby on erittäin monipuolinen isojen pelipaikkojen pelaaja, joka sopii pelityyliimme erinomaisesti. Pelaajan kanssa käytyjen keskusteluiden ja hänestä saadun palautteen perusteella saamme Kouvolaan hyvin harjoittelevan nälkäisen pelaajan.

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2020-2021: Teemu Knihtinen, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, Ilmari Toikkanen, Oscar Storgård, Henri Permanto, Aapeli Syrjämäki ja Jacoby Armstrong (USA).