Kouvojen joukkue syksyllä alkavaan uuteen kauteen täydentyy vauhdilla. Palapelin seuraava palanen löysi paikkansa kun Kouvot teki tulevan kauden mittaisen pelaajasopimuksen 201-senttisen Moses Greenwoodin kanssa.

Greenwood aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Belgian pääsarjassa. Greenwood on Southeastern Louisianan yliopiston kasvatti.

Moses ”Mo” Greenwood, 23, pelasi täydet neljä kautta Southeastern Louisiana Lionsin riveissä kausilla 2015-19. Pelillistä vastuuta kertyi heti ensimmäisestä kaudesta alkaen ja Greenwoodin tilastot neljältä kaudelta ovatkin kelpo luokkaa: 11.6 pistettä ja 5.8 levypalloa. Yliopistopelejä kertyi vyölle yhteensä 131 joista tuleva Kouvo oli avauksessa 78 kertaa.

Kolmosia ison laiturin pelipaikalla viihtyvä Greenwood alkoi heittää oikeastaan vasta kolmannella yliopistokaudella ja kahden viimeisen kauden aikana heitot osuivat bonuskaaren takaa mukavalla 37%:n tarkkuudella. Viimeinen kausi oli tilastollisesti Greenwoodin paras: 17.2 pistettä, 7.5 levypalloa ja 1.1 heiton torjuntaa ottelua kohden kolmosten osumatarkkuuden ollessa tasan 40%. Moses valittiinkin kauden päätteeksi koko Southland-konferenssin ykkösviisikkoon.

Mississippin Sharonissa syntynyt Greenwood aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Belgian pääsarjaa (BSL) pelaavan Spirou Basketin paidassa. Joukkueensa osallistui Belgian Liigan ohella myös Europe Cupiin. Kumpaisessakin sarjassa Greenwood sai peliaikaa keskimäärin 17 minuuttia ottelua kohden, samoin tehot olivat melko identtiset. Hän kirjautti yhteensä 27 ottelussa 7.3 pistettä ja 3.1 levypalloa kolmosten osuessa kovalla 49%:n tarkkuudella.

– Olen tulossa joukkueeseen erittäin innoissani ja olen valmis antamaan kaikki taitoni ja ominaisuuteni joukkueelle. Saatte minusta pelaajan jonka ensisijainen tavoite on, että joukkue voittaa ja olen valmis tekemään tuon tavoitteen eteen mitä tahansa valmennus minulta vaatii. Odotan jo innolla, että pääsen harjoittelemaan mukaanne ja tapaamaan kaikki joukkueen kannattajat ja taustajoukot, Greenwood hehkuttaa Kouvojen sivuilla.

– Ensimmäinen ammattilaiskauteni Belgiassa oli erinomainen kokemus. Pääsin pelaamaan Europe Cupissa kovia pelaajia vastaan, se valoi uskoa omaan tekemiseen ja auttaa valmistautumaan tuleviin kausiin, Greenwood jatkaa.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja on tyytyväinen tulokkaaseen.

– Moses tuo meille 4-paikalle atleettisuutta, aktiivisuutta ja heittotaitoa. Hän sopii pelityyliimme erinomaisesti niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2020-2021: Teemu Knihtinen, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, Ilmari Toikkanen, Oscar Storgård, Henri Permanto, Aapeli Syrjämäki, Jacoby Armstrong (USA), Joel Mäntynen, Antonio Ballard (USA), Valtteri Leino, Kalle Kalin, Veeti Helakorpi, Tuomas Hirvonen ja Moses Greenwood (USA).