Helsinki Seagullsin ulkomaalaisnelikon täydentää kokenut yhdysvaltalainen Porter Troupe.

New Yorkista kotoisin olevalta 37-vuotiaalta takamieheltä löytyy kattava ansioluettelo Euroopan pääsarjoista jo vuodesta 2008 saakka, joista kymmenen kautta hän on pelannut Romanian pääsarjassa.

Edelliskaudella 196-senttinen Troupe pelasi Romaniassa Craiovan joukkueessa ansaiten tehot: 14.4 pistettä, 3.8 levypalloa ja 3.9 syöttöä. Romanian pääsarjan lisäksi Troupe on pelannut myös Puolassa, Liettuassa, Kyproksella, Libanonissa, sekä 29 ottelua FIBA Europe Cupissa.

– Olen todella innoissani päästessäni liittymään Helsinki Seagullsiin. Olen kuullut paljon hyvää Seagullsista ja Helsingistä, enkä malta odottaa, että pääsen tutustumaan kaupunkiin! Olen valmiina auttamaan joukkuetta saavuttamaan jokaisen tavoitteemme, Troupe iloitsee Seagullsin tiedotteessa.

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso on tyytyväinen kokeneen pelaajan hankintaan.

– Tarkoituksemme oli vahvistaa takakenttäämme hieman myöhemmin, mutta saimme vihiä Porterista. Saimme hänestä todella hyvät suositukset muutamalta suomalaiselta valmentajalta ja pelaajalta. Keskustelut hänen kanssaan sujuivat erinomaisesti, joten päätimme signata miehen. Hän on erittäin monipuolinen kokenut pelaaja, joka pystyy pelaamaan pelipaikkoja 1-4. Hän tuo kokemuksellaan myös lisää johtajuutta jo ennestään vahvaan rosteriimme. Tästä kertoo myös se, että hän toimi Romaniassa joukkueensa kapteenina. Nyt joukkueemme on kasassa ja voimme hyvillä mielin harjoitella kohti kauden avausta.

Troupen saapumisen myötä Seagulls valmistautuu alkavaan kauteen seuraavalla kokoonpaolla: Max Besselink, Mambi Diawara (CAN-ML), Timo Heinonen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Wayne Martin (USA), Kendale McCullum (USA), Samuli Mäkelä, Emil Skyttä, Sami Tahvanainen, Porter Troupe (USA), Erik Waxlax.

Kuva: Seagulls