Loistavan tammikuun pelanneen Forssan Alun Mia Loyd on naisten Korisliigan tammikuun Valopilkku.

FoA selvitti 26-vuotiaan pelaajan johdolla vuoden ensimmäisen kuukauden otteluruuhkan kunniakkaasti. Kahdeksasta ottelusta joukkueelle tarttui kuusi voittoa, ja forssalaiset ovat sarjassa kolmantena tasapisteissä toisena olevan Tapiolan Hongan kanssa.

Tammikuussa Loyd oli hurjassa vireessä. Hänen tilastoihinsa merkittiin keskimäärin 27,6 pistettä, 12,9 levypalloa ja 5,3 koriin johtanutta syöttöä. Tupla-tuplia kertyi kuusi kappaletta ja keskimääräinen teholukema tammikuulta oli 35,6.

North Dakotan yliopiston kasvatti oli jo edellisellä Suomen vierailullaan sarjan ehdotonta parhaimmistoa. Sitä hän on ollut myös tällä kaudella. Hän on sarjan tilastoykkönen pisteissä ja tehokkuudessa. Pisteitä hän on tehnyt 24,4 keskiarvolla ja teholukema on 35,5. Lisäksi hänelle on tarttunut keskimäärin 14,4 levypalloa ottelua kohden ja hän on jakanut keskimäärin viisi koriin johtanutta syöttöä.

Kulunut kausi on Loydille kolmas (2017-19, 20-21) Forssan Alun riveissä. Loyd valittiin naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi lokakuussa 2018.

Naisten Korisliigan edelliseksi valopilkuksi valittiin Peli-Karhujen Linda-Lotta Lehtoranta.