Susijengin kapteeninnauhaa Montpellierin ja Lillen EM-kisakesästä 2015 kantanut 203 A-maaottelun veteraani, jo viidet arvokisat joukkueen kanssa pelannut Shawn Huff oli yhtä hymyä EM-kisapaikan varmistuttua.

– Ihan älyttömän hyvä fiilis, semmoinen helpotuksen ja ilon sekainen olo. Koko pandemia-aika karsintaikkunoineen on ollut älyttömän rankkaa, valmistautumisajat ovat olleet lyhyitä ja joukkue on vaihtunut tosi paljon näissä kolmessa ikkunassa. Olosuhteisiin nähden pystyttiin tosi mallikkaasti hoitamaan ne ottelut, mitkä pitikin, Huff maalaili Serbian voiton jälkeen Koripalloliiton tiedotteessa.

Jengin kapteenina Huffilla on valtava rooli joukkueen hengen ylläpitämisessä ja koheesiossa. Vaikka viimeksi kulunut vuosi on ollut Susijengin osalta haastava, kapteenin mukaan hyvät tunnusmerkit olivat ilmassa jo viikon alussa.

– Nämä ikkunat ja muut olosuhteet ovat tuoneet omat haasteensa, mutta jengin keräännyttyä yhteen tuntui erilaiselta. Koko jengin fokus on ollut älyttömän hyvä koko viikon, kaikki ovat olleet läsnä ja kun Sveitsiä vastaan alkoi peli kulkea, tunsin, että pitkään odotettu lataus purkautui.

Huff ja Susijengi päättävät EM-karsintansa sunnuntaina Georgiaa vastaan. Jo ennen syyskuun 2022 EM-kisoja käynnistyvätkin jo karsinnat paikoista kesän 2023 MM-kisoihin – ensimmäinen MM-karsintaikkuna pelataan tämän vuoden marraskuussa.

– Iso toive meillä kaikilla on se, että päästään mahdollisimman pian takaisin kuudennen pelaajan eteen, lähettää kapteeni terveisensä susifanien suuntaan.