Vilppaalle tärkeä jatkosopimus – ”Meikäläinen on kuin laadukas viini”

Kolminkertainen Suomen mestari Juho Nenonen on Vilppaan mies myös ensi kaudella. Tämä varmistui, kun 33-vuotias liigakonkari pisti nimensä sopimuspaperiin, joka kattaa kauden 2021-2022. Iso laituri aloittaa jo 17. kautensa Korisliigassa.

202-senttisen Nenosen palkintokaapista löytyy arvometallia yhdentoista SM-mitalin verran, joista kolme on kultaisia (Honka x 2, Vilpas), kuusi hopeista (Honka, Kataja x 4, Vilpas x 2) ja pronssisia kaksi (Honka, Kataja). Suomen cupin pokaalia Nenonen on päässyt nostamaan kahdesti, 2011 Katajassa ja 2019 Vilppaassa.

Kautta aikojen mitalimäärässä Nenonen on komeasti jaetulla kuudennella sijalla. Edellä ovat vain Jorma Pilkevaara (15), Kari Liimo (14), Sakari Pehkonen (13) sekä Esko Karhunen ja Seppo Kuusela (12). Aktiivipelaajista lähimpänä on Timo Heinonen yhdeksällä mitalilla (0-3-6).

Sujuvasanainen kauppatieteiden maisteri on pelannut liigaa myös yhden kauden Lapualla. Koripalloliitto palkitsi Nenosen vuoden 6. pelaajana vuonna 2010 ja vuoden kehittyneimpänä 2016. Susipaidassa iso laituri on esiintynyt 18 kertaa ja hän teki historiaa keväällä 2016 ollen ensimmäinen suomalaispelaaja Argentiinan pääsarjassa, Regatas Corrientesin riveissä.

Vuonna 2005 liigataipaleensa aloittaneelle ”Neposelle” tuleva kausi on jo seitsemästoista Korisliigassa ja Vilppaassa mies aloittaa seitsemännen kautensa. Viime kaudella hän pelasi viikinkipaidassa 35 ottelua tehoilla 9.2/3.4 ja kauden parhaat hetket osuivat puolivälieräsarjaan Lahtea vastaan, kun neljässä ottelussa Nenonen heilutti sukkaa lähes 15 pisteen keskiarvolla.

– On erinomaisen hienoa, että myös Mikon lisäksi Juho jatkaa joukkueessa. Juhon kokemus kentällä, kopissa ja kentän ulkopuolella on jotain sellaista, mitä ei voi rahalla ostaa. Korista seuraavat tietävät Juhon vahvuudet ja kaikki odottavat varmasti seuraavaa kautta vesi kielellä – hallitsevana mestarina, toteaa tyytyväinen päävalmentaja Sami Toiviainen seuran sivuilla.

– Äärimmäisen hyvillä fiiliksillä. Pantteri on saatu Saloon ja nyt lähdetään puolustamaan sen kotia. Vaikka Teemu ehkä lopettaakin (olen suggestoinut häntä teemalla ”one more year”, joten en yhtään yllättyisi jos hän päättäisi Teemu Selänteen jalanjäljissä jatkaa uraansa), meillä on koossa aika hyvä suomalaisnippu. Mikko pelaa elämänsä peliä ja meikäläinen on kuin laadukas viini, joka vain paranee vanhetessaan. Kun saadaan nuori Blomgren takaisin kehiin ja muut kaverit ovat vuoden kokeneempia, tuosta puuttuu enää coach Toiviaisen ja manageri Jokisen valitsemat hintaansa paremmat jenkit. Eiköhän tässä ole taas mestaruus katkolla, Nenonen heittää.

Vilppaalla on koossa pelaajasopimukset Juho Nenosen lisäksi Mikko Koiviston, Aatu Kivimäen, Riku Laineen, Perttu Blomgrenin, Tuukka Juntusen ja Onni Mäkysen kanssa.

Lähde: Vilppaan verkkosivut


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille