Kouvot hankki kaksinkertaisen Kanadan yliopistomestarin – ”Monipuolinen pelaaja”

Kouvot on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kanadalaisen Isiah Osbornen kanssa. 196-senttinen laituri pystyy pelaamaan useampaa pelipaikkaa.

Osborne on pelannut yhden kauden Yhdysvaltojen yliopistossa ja kolme kautta Kanadan yliopistosarjaa. Ammattilaisuransa Osborne aloittaa tulevalla kaudella Kouvoissa. Hän on samalla Kouvojen historian ensimmäinen kanadalainen pelaaja.

Kanadan eteläisimmässä kaupungissa Windsorissa (Ontario) syntynyt Isiah Osborn, 24, aloitti yliopistokoripallon (Kanadan yliopistosarja) kotikaupunkinsa Windsor Lancersin joukkueessa kaudella 2015-16. Tuolloin 18 -vuotias Osborne tilastoi 24 pelaamassaan ottelussa 15.7 pistettä, 4.8 levypalloa, 2.4 syöttöä ja 1.3 riistoa ottelua kohden. Kauden päätteeksi Osborne valittiin sarjan vuoden tulokkaaksi.

Vahvan kauden jälkeen tuleva kouvo siirtyi Yhdysvaltojen puolelle Texasiin UTEP:n (University of Texas at El Paso) yliopistoon. Sarjavaihdon johdosta Osborne ei voinut pelata seuraavalla kaudella otteluakaan. Kaudella 2017-18 UTEP Minersin (NCAA) paidassa Isiah Osborne pelasi 28 ottelua 9.5 pisteen ja 3.6 levypallon tehoilla. Yksi kausi Yhdysvaltojen yliopistosarjassa kuitenkin riitti ja Osborne palasi viimeiseksi kahdeksi kaudeksi Kanadan yliopistosarjan pariin Carletonin korppeihin.

Kauden 2018-19 Osborne pelasi 8.9 pisteen ja 3.1 levypallon tehoilla peliajan ollessa keskimäärin 18 minuuttia ottelua kohden. Carleton voitti kauden päätteeksi Kanadan yliopistomestaruuden Halifaxissa käydyssä kahdeksan joukkueen lopputurnauksessa. Osbornen näkökulmasta tämä oli tyyntä myrskyn edellä. Seuraava kausi tulisi olemaan napakymppi.

Carletonin yliopisto eteni kauden 2019-20 päätteeksi jälleen kahdeksan joukkueen lopputurnaukseen. Osborne pääsi pelaamaan lähes kotikonnuilleen kun turnaus järjestettiin Ontarion Ottawassa. Carleton voitti jälleen lopputurnauksen, se oli yliopiston kautta aikain 15. voitto. Osborne valittiin kahdeksan joukkueen lopputurnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Osborne tilastoi kauden aikana 13.4 pistettä ja 5.5 levypalloa peliajan osoittaessa 23 minuuttia ottelua kohden. Kolmoset osuivat koko yliopistouran neljän kauden aikana tarkasti (35%), viimeisellä kaudella sihti oli tarkin (37%).

– Tuntuu todella hyvältä tulla Suomeen ja päästä pelaamaan hyvään sarjaan. Odotan innolla ja avoimin mielin mitä tuleman pitää. Odotan joukkueemme taistelevan tiensä mukaan mestaruustaisteluun ja pyrin auttamaan joukkuettamme tässä kaikin tavoin. Toivon että kannattajamme ovat valmiita uuteen, ja toivottavasti menestyksekkääseen, kauteen kanssamme, Osborne toteaa Kouvojen sivuilla.

– Isiah Osborne on käynyt hieman erilaisen pelaajapolun kuin meidän rekrytointimme yleensä. Vain vuosi NCAA-pelejä ja loput Kanadan yliopistosarjaa. Hän on monipuolinen pelaaja, urheilija ja tulee korisperheestä. Korisliigassa Isiah pystyy pelaamaan pelipaikkoja 1-4, toteaa Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen uudesta pelaajastaan.

Kouvojen oli tarkoitus keskittyä vahvistusten palkkaamiseen vasta myöhemmin kesällä, mutta kun kanadalainen ilmaantui kiikareihin, päätettiin tilaisuuteen tarttua.

– Loput vahvistukset valitsemme joskus elokuun alkupäivinä, Lehtonen täsmentää.

– Haluamme olla jo ensi kaudella kärkisijoista taisteleva joukkue ja samalla pitää jatkossakin talous kunnossa, kun olemme vihdoinkin siihen tilanteeseen päässeet. Ennakkotietojen mukaan Isiah sopii tähän yhtälöön loistavasti. Tästä syystä aikaistimme hänen kohdallaan ulkomaalaispelaajien rekrytointia, maalailee Kouvot Basket Oy:n urheilutoimenjohtaja Jukka Kyöstilä.

Lähde: Kouvojen verkkosivut


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.