Susiladies ei pystynyt vastaamaan Latvian fyysisyyteen – ”Erittäin opettavainen tapahtuma”

© Kuva: fiba.com

Suomen naisten koripallomaajoukkue, Susiladies, aloitti kaksoisottelut Latviaa vastaan 57-89 (31-47)-tappiolla. Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina.

Joukkueiden kesäiset kohtaamiset Riiassa ovat muodostuneet jo perinteeksi, sillä kyseessä on kolmas vuosi peräkkäin, kun Latvia emännöi Suomea. Vuonna 2019 Latvia kuittasi molemmat ottelut nimiinsä ja viime vuonna Susiladies sai revanssin Awak Kuierin johdolla. Tämän vuoden ensimmäisessä kohtaamisessa Latvia määräsi tahdin ja otti selvän voiton.

Suomi pisti hyvin hanttiin vielä ensimmäisellä neljänneksellä ja ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella kotijoukkue meni menojaan. Latvia lisäsi kovuutta eivätkä suomalaiset pystyneet siihen vastaamaan.

– Tämä oli meille erittäin opettavainen tapahtuma. Ensimmäisen puoliajan pelasimme todella hyvin ja hyökkäsimme erittäin laadukkaasti. Puolustuksessa meillä oli pieniä ongelmia, mutta kokonaisuudessaan olimme ensimmäisellä puoliajalla erittäin hyviä, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kiitteli Koripalloliiton tiedotteessa.

Yksi selkeä kehityskohde sunnuntaille on levypallopelaaminen. Latvia vei levypallot nimiinsä 51-28 ja nappasi 14 hyökkäyslevypalloa. Latvia nosteli myös korin alta kovalla prosentilla 38 pistettä, kun Suomi sai 16, vaikka mahdollisuuksia oli yhtä monta.

– Toisella puoliajalla vastustaja panosti fyysisyyteen ja irtopalloihin. He alkoivat pelata todella kovaa ja veivät muun muassa levypallot selvästi nimiinsä. Niissä ja puolustuspäässä meidän on pystyttävä ottamaan selvät askeleet eteenpäin sunnuntaina. Hyökkäys oli hyvää eikä siihen tarvitse tehdä isoja viilauksia.

Neljä debytanttia

Suomen ilonaiheisiin kuului neljä maajoukkuedebytanttia, kun Ebba Pekonen, Lotta Vehka-aho, Liisa Taponen ja Silja Viita pääsivät ensimmäistä kertaa aikuisten maaottelussa tositoimiin.

– Ilonaiheisiin kuului, että tämä oli erittäin tarpeellinen peli. Muun muassa Ebba Pekonen pelasi erinomaisesti. Myös Linda-Lotta Lehtoranta ja muu kokeneempi osasto täytti paikkansa, mutta sitä osasimme odottaakin. Haemme samalla lisää pelaajia joukkueeseen ja tuntuu siltä, että pari on löytynyt.

– Lotta Vehka-aho teki myös paljon hyviä asioita ottelussa. Näimme pelissä paljon asioita, ja tämä oli hyvin opettavainen ottelu. Täytyy muistaa, että vastustaja on erittäin hyvä joukkue. Parhaasta kymmeniköstään heiltä puuttui kolme pelaajaa. Huomenna jatketaan, Salminen totesi.

Pekonen ja Vehka-aho merkkauttivat debyyteissään viisi pistettä ja myös Viita sekä Taponen saivat korkattua pistetilinsä maajoukkueessa. Suomeen parhaat pistenaiset olivat Annika Holopainen (12/4) ja Veera Pirttinen (10). Kapteeni Linda-Lotta Lehtoranta (6/7/4 syöttöä) johti joukkueen peliä jälleen totutun mallikkaasti.

Kotijoukkueelta kapteeni Anete Steinberga (17/6) johti joukkoa ja häntä säestivät Karlina Pilabere (12/6) sekä tupla-tuplaa lähennellyt Aija Jurjane (9/11).

Susiladies saa mahdollisuuden revanssiin heti sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat kello 17.00 alkaen. Lauantain ottelu pelattiin suljettujen ovien takana, mutta sunnuntain ottelu on rokotetuille avoin.

Suomen tilastot:
Sara Rokkanen (0/3), Sanni Tuomisto (0/2), Ebba Pekonen (5/0), Elina Koskimies (6/3), Veera Pirttinen (10/0), Helmi Tulonen (4/3), Lotta Vehka-aho (5/0), Linda-Lotta Lehtoranta (6/7/4 syöttöä), Annika Holopainen (12/4), Lotta Vesiluoma (1/0), Silja Viita (2/0), Liisa Taponen (2/2), Lotta-Maj Lahtinen (4/2/6 syöttöä)

Lähde: Koripalloliiton tiedote


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004