Helsinki Seagullsin kolmas ulkomaalaisvahvistus Korisliiga-kaudella 2021-2022 on yhdysvaltalainen Devin Thomas.

Nevadan Las Vegasista kotoisin oleva 203-senttinen pääsääntöisesti ison laitapelaajan paikalla operoiva Thomas edusti viime kaudella Tanskan BMS Harlev Wolfpackia.

– Liityn täynnä intoa Lokki-miehistöön! En malta odottaa, että pääsen tapaan uuden joukkueeni, ja pääsemme aloittamaan kauteen valmistautumisen yhdessä. Odotan innoissani myös, että pääsen tutustumaan Helsinkiin ja Seagullsin faneihin. Tästä tulee varmasti upea kausi mahtavan jengin kanssa, Thomas kommentoi Seagullsin tiedotteessa.

25-vuotias Thomas valmistui vuonna 2019 perinteikkäästä Indiana Staten yliopistosta. Hänen koripallouransa alkoi Belizen liigassa vuonna 2020 Verdesin joukkueessa, josta hän siirtyi Tanskaan Harlevin joukkueeseen. Tanskan liigassa Thomasille kertyi otteluita yhteensä 25, joissa hän ansaitsi vakuuttavat tehot: 15.7 pistettä, 6.9 levypalloa ja 1.6 syöttöä ottelua kohden.

– Devin on heittovoimainen nelospaikan pelaaja, joka on vienyt peliään kohti kolmospaikkaa kesän aikana. Tanskassa hän tuurasi myös vitospaikalla, joten monikäyttöisestä pelaajasta on kyse. Hänen kokonsa mahdollistaa puolustuspäähämme erilaisia variaatioita. Nyt joukkueemme on käytännössä valmis ja olen sen rakenteeseen todella tyytyväinen, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso iloitsee.

Thomasin saapumisen myötä Seagullsin kokoonpano on tällä hetkellä valmis. Joukkueen vahva kotimainen runko on täydentynyt kolmella yhdysvaltalaispelaajalla ja kokoonpano on nyt 13 pelaajan vahvuinen. Seagulls suuntaa kohti lokakuussa alkavaa kautta kokoonpanolla: Tim Bond (USA), Timo Heinonen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Santeri Makkonen, Samuli Mäkelä, Lassi Nikkarinen, Brandon Sherrod (USA), Emil Skyttä ja Devin Thomas (USA).