Kouvot on solminut alkavan kauden kattavan sopimuksen, lähtöjään australialaisen Makuach Maluachin kanssa. Ensimmäisen ammattilaissopimuksen tehnyt 196-senttinen ja 86-kiloinen Sydneystä kotoisin oleva laituri tulee vahvistamaan Kouvojen rosteria.

Maluach on aloittanut koripallouransa Yhdysvalloissa New Mexicon yliopistossa (NCAA) kaudella 2017–2018. Hän on pelannut tulokasvuotenaan New Mexicos Lobos joukkueessa tehtaillen 9.62 pistettä, 2.5 levypalloa ja 1.0 syöttöä. Kolmen pisteen heitot upposivat tulokaskautena vakuuttavalla 46:lla prosentilla. Hän rakensi yliopistouraa kaikkiaan neljä vuotta NCAA-liigassa. Seniorivuotenaan Maluach nakutteli mukavat lukemat 15.9 pistettä, 6.1 levypalloa ja 1.9 syöttöä. Maluach on erittäin tärkeä palanen Kouvojen pelaajapalapeliä. Hän oli vuoden 2021 NBA draftissa mukana rajoittamattomana agenttina, mutta sillä kertaa paikka jäi vielä auki.

– Olen erittäin innoissani Kouvot edustusjoukkueen koripallosta ja pääsystä tutustumaan Kouvojen kaikkiin koripalloperinteisiin. Tunnen jo nyt suurta ylpeyttä pukea Kouvot paidan ylleni ja edustaa tätä yhteisöä. Odotan innolla alkavaa kautta Korisliigassa. Sen huomaa, että Kouvojen organisaatio on erittäin intohimoinen koripalloa kohtaan ja optimoi pelaajansa parhaisiin asemiin saadakseen eniten irti pelistä, mutta myös opettaa pelaajia kehittymään paremmiksi ihmisiksi kentän ulkopuolella. Faneille haluan sanoa, että olen erittäin innoissani saadessani pelata teidän edessänne! Tulemme antamaan kaikkemme kentällä ja tarvitsemme teidät tueksemme, Maluach kertoo Kouvojen sivuilla.

Päävalmentaja Jyri Lehtonen on tyytyväinen tuoreeseen sopimuspelaajaan.

– Makuachin rekrytoinnissa jatkuu sama Kouvojen linja kuten tähän asti. Nuori, urheilullinen ja pitkäkätinen moniosaaja. Hän tulee puolustamaan vastustajan parhaita laitureita ja kamppailemaan levypalloista molemmissa päissä kenttää. Hieman erilaisen elämän ja urheilijanpolun käynyt peluri odottaa innolla Suomeen pääsyä, Lehtonen summaa.