Naisten Suomen Cupin finalistit selvillä

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

Torpan Pojat ja HBA-Märsky kohtasivat Urhea-hallisssa päivän ensimmäisessä välierässä. ToPo käänsi ottelun hienon viimeisen jakson ansiosta ja nappasi finaalipaikan 76–69 (37–37).

Ottelun avauspuoliaika oli hienoista HBA:n hallintaa, ja joukkue oli parin korin karkumatkalla avauspuolikkaalla. ToPo hallitsi korin alustaa ja erityisesti Erika Davenport (18/10/5) tarjosi HBA:lle haasteita. ToPo sai tärkeitä onnistumisia avauspuoliajan lopussa ja tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

– Aika kaksijakoinen ottelu, jossa ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Aloitimme kolmannen neljänneksen hyvin, mutta sitten HBA pääsi kuskin paikalle. Laitoimme turhan paljon helppoja layuppeja ohi, kun pelissä oli vaihe, jossa mentiin päästä päähän ilman katkoja pitkä pätkä, ToPon päävalmentaja Niko Kuusi avasi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Vikalla neljänneksellä olimme puolustuksellisesti parempi, kun emme enää hävinneet 1–1-tilanteita ja saimme HBA:lta otettua helpot pisteet pois. Hyökkäyspäässä saimme vastaavasti itse tehtyä muutamia helppoja koreja. Magdalene Agyeilta erinomainen esitys tänään, jota ei voi olla liikaa kehumatta.

Tasainen ottelu ratkesi päätösjaksolla ToPolle. Peli muuttui molemmissa päissä fyysisemmäksi. Jakson puolessa välissä Gabriela Bronson nosti kolmosellaan ToPo:n viiden pisteen johtoon. Kokeneempi ToPo piti loppuhetkillä raudanlujalla puolustuksellaan huolen siitä, että HBA ei päässyt enää uhkaamaan voittoa ja eteni finaalin 76–69.

– Aloitimme tänään todella hyvin ja kovalla energialla. Vastustaja rokotti meitä alussa toisilla yrityksillä turhan paljon. Kun peli menee vaikeaksi, alemme liikaa pomputtamaan ja meille tärkeä stop and go -pelaaminen loppuu. Kaikki kunnia vastustajalle, he olivat tänään parempia, Janne Hänninen HBA:n valmennuksesta kommentoi.

Bronson teki ottelussa upean tripla-tuplan: 21 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Agyei upotti 18 pistettä ja kaapi 13 levypalloa.

– Rispektit HBA:lle, he ovat todella kova vastus aina meille, joka ei anna mitään ilmaiseksi. Onneksi saimme vaikean alun jälkeen käännettyä ottelun meille. Vikalla kympillä olimme rauhallisia ja maltettiin pelata omilla vahvuuksillamme, hienon hyökkäyspelin lisäksi totutun upeaa puolustuspeliä osoittanut Agyei kommentoi.

– Tänään oli tosi kiva pelata, vaikka alku oli vähän ruosteinen. Onneksi maltoin ottaa rauhassa ja sitten onnistumisia alkoi tulla. Harmi ettei yleisöä ei saa olla ja tunnelma jäi puuttumaan, mutta onneksi se aika on varmasti tulossa.

Saana Kujala heitti hienosti kaaren takaa ja pussitti HBA:lle 22 pistettä ollen joukkueensa pisteykkönen.

– Toteutettiin omia juttuja tänään ihan hyvin, lopussa emme kuitenkaan pystyneet pitää pakkaa kasassa. Muutama helppo layup jäi tärkeillä hetkillä meiltä laittamatta sisään. Yritän auttaa joukkuetta ja tänään upposi ihan kivasti. Se ei kuitenkaan riittänyt.

EBT:n aggressiivinen puolustus kiusasi Peli-Karhuja, kotkalaisten ruutini toi lopulta voiton

Hallitseva cup-mestari Peli-Karhut oli ajoittain vaikeuksissa espoolaisten aggressiivisen puolustuksen kanssa. EBT pysyi iskuetäisyydellä loppuhetkille asti, vaikka Peli-Karhut johti peliä kahteen kertaan jo 15 pisteellä. Lopussa Peli-Karhun rutiini oli rautaa ja loppulukemat olivat tänään kotkalaisille 86–73 (41-28).

– Tuntui, että oli tosi paljon vauhtia ja tuntui myös ettei olisi pelattu pitkään aikaan, kun oli suhteellisen paljon menetyksiä ja heitettiin helppojakin layuppeja ohi, Peli-Karhun Petra Noponen kommentoi.

EBT:n paikkaprässi aiheutti kotkalaisille 28 menetystä, mutta PeKa kompensoi kokemuksella, mikä näkyi erityisesti heittotarkkuuksissa: PeKa heitti kakkosensa 30/61 (49%) ja kolmosensa 12/28 (42%). EBT taas heitti kakkosensa 25/90 (27%) ja kolmosensa 5/34 (14%).

– EBT tuli tänään kovaa iholle ja prässäsi koko kentällä, mihin ei ehkä niin olla totuttu. Se kyllä tuntui tällaisen tauon jälkeen. Huomenna pitää ToPoa vastaan jatkaa tästä ja heitä vastaan pitää pärjätä etenkin sisäpelissä – kaikki paukut olivat tässä pelissä ja nyt siirretään ajatuksia huomiseen, Noponen jatkoi.

EBT:n päävalmentaja Niko Hellman oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen tekemiseen.

– Olen todella tyytyväinen joukkueen intensiteettiin ja puolustusmoraaliin. PeKa:lla tänään 28 menetystä, koska olimme puolustuspäässä hyviä. Olisimme tarvinneet paremman heittopäivän, niin olisimme voineet olla voiton syrjässä kiinni. Peli-Karhun rutiini etenkin heittopelissään kaatoi tänään meidät, onnittelut voitosta, Hellman lausui.

PeKan ykkönen oli Roosa Lehtoranta, joka nakutti kentän korkeimman pistemäärän 21 pistettä ja jakoi kuusi syöttöä. Lehtorannalle tukea antoivat Petra Noponen (13/5), Naomi Davenport (14/13/6 syöttöä) ja Linda-Lotta Lehtoranta (11/2/5 syöttöä).

Vain kahdeksalla pelaajalla pelanneen EBT:n tehokolmikko oli Alyesha Lovett (19/12/6 riistoa), Kelsey Mcclure (18/11/7 riistoa) ja Sanni Tuomisto (10/3).

Peli-Karhun ja ToPon Suomen Cupin finaali pelataan sunnuntaina 16. tammikuuta kello 17.15. YLE2 ja Yle Areena näyttää finaalin suorana.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.