Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

Korona sotki otteluohjelmaa myös Saksassa siinä määrin, etteivät joukkueet ehtineet pelata kaikkia runkosarjan otteluitaan. Bundesliiga ilmoitti päivää ennen tulevia otteluita, että runkosarja pistetään pakettiin seuraavien pelien jälkeen.

Angelsilla oli vielä mahdollisuudet selvittää tiensä pudotuspeleihin myös viimeisellä jääneellä kierroksella. Se vaati voittoa Düsseldorfista ja samalla Anniina Äijäsen Saarlouisin tappiota. Angels hoiti oman leiviskänsä, mutta Saarlouis voitti myös oman ottelunsa, joten Angelsin kohtaloksi tuli jäädä yhdeksänneksi.

– Saimme tietää kauden mahdollisesta päättymisestä päivää ennen viimeistä peliä. Jos voitamme omamme ja Saarlouis häviää, niin kausi jatkuu. Se oli tosi yllättävä uutinen. Meillä olisi ollut vielä kaksi peliä jäljellä. Se tuli niin yllättäen, ettei siihen osannut valmistautua. Halusimme voittaa viimeisen pelin, että kausi päättyisi hyvillä mielin ja onneksi voitimme, Pounds kertoo, Koripalloliiton tiedotteessa.

Koskimies myöntää niin ikään olleensa yllättynyt päätöksestä.

– Se oli iso shokki. Lauantaina valmentaja sanoi ennen treenejä, että sunnuntaina on todennäköisesti viimeinen peli. Se oli harmittavaa. Ymmärtäisin, jos se olisi kerrottu muutama viikkoa aikaisemmin, jolloin koronan takia siirrettyjä otteluita olisi voinut sijoitella muille päiville, Koskimies harmittelee.

Vaikka Angels jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle, niin kausi oli suomalaisille vahva. Kumpikin kuului joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin läpi kauden.

– Kausi oli ihan hyvä. Kokonaisuudessaan tykkäsin tosi paljon. Valmentaja oli hyvä ja joukkuekaverit supermukavia ja kaupunki oli kiva. Sen puolesta ei ole mitään valittamista. Harmittaa vain hirveästi, että kausi lopetettiin yhtäkkiä emmekä päässeet pelaamaan viimeisiä pelejä. Sille ei voi kuitenkaan mitään, kauden keskiarvoikseen 12,3 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,7 syöttöä tilastoinut Pounds kertaa.

Kaikkinensa Pounds oli tyytyväinen kauteen sekä kentällä että sen ulkopuolella.

– Nautin tosi paljon. Valmentajalta tuli luottoa ja joukkuekaverit luottivat. Meillä oli hyvä fiilis joukkueessa koko ajan. Minulla ei ollut suuria loukkaantumisia ja tykkäsin tosi paljon pelata. Aina tietenkin on parantamisen varaa, mutta oli kaiken kaikkiaan kiva kausi.

Koskimies lukeutui Poundsin tavoin joukkueen tärkeimpiin pelaajiin. Koskimies tilastoi kauden keskiarvoikseen 10,5 pistettä ja 5.0 levypalloa.

– Ihan hyvä kausi. Joukkueessa oli kauden aikana kaikenlaisia vastoinkäymisiä loukkaantumisten ynnä muiden kanssa, ettemme hirveästi saaneet hirveästi 5vs5 treenejä kuin ihan vasta loppukaudesta. Saimme kuitenkin kauden aikana käännettyä vastoinkäymiset eduksemme ja otimme hyödyn irti vaikeista hetkistä, Koskimies aloittaa kauden kertaamisen.

– Viihdyin tosi hyvin. Meillä oli tosi kiva joukkue ja tulimme hyvin toimeen myös kentän ulkopuolella. Kausi tuntui menevän tosi nopeasti, kun oli kivaa. Kentällä tuli vastuuta ja tykkäsin joukkueen pelitavasta sekä valmentajasta, Koskimies jatkaa.

Koskimies pelasi kaksi aiempaa kautta Espanjan kakkosliigassa ja nyt takana on ensimmäinen kausi Saksassa.

– Saksan sarja on selvästi kovatasoisempi kuin Espanjan kakkonen. Pääasiassa kaikki joukkueet olivat tosi tasokkaita ja melkein kaikki pystyivät voittamaan toisena. Se toi oman mielenkiintonsa myös sarjaan. Jokainen peli oli kova. Ei voinut lähteä takki auki yhteenkään peliin.

Koskimies olisi halukas jatkamaan Saksassa myös ensi kaudella, mutta tulevaisuuden suunnitelmista ei ole vielä varmuutta.

– Nyt otetaan hetki taukoa. Haluaisin kuitenkin jatkaa Saksassa. Se on suhteellisen turvallinen paikka nykymeininki huomioon ottaen, joten katseet on siirretty sinne. Jatkaminen Angelsissakin on mahdollista, mutta vielä ei ole mitään päätöksiä tulevaisuudesta tehty.

Poundsin jatkosuunnitelmat ovat myös auki, mutta jatko ulkomailla kiinnostaa.

– Kausi loppui niin yllättäen, etten ole ehtinyt vielä ajatella jatkoa. Olisi kiva jatkaa ja pelata ulkomailla, mutta nyt on vielä niin aikaista, että katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.